
Jule Mock-Duck - ala chris-mas
Vegansk
Denne opskrift er en tunet udgave af "fløjet and" fra veganer.nu- og der går KÆMPE props ud til dem.
Hæld væden fra Mock Duck-dåserne i en si eller et dørslag, og skyl dem godt med koldt vand.
Læg dem i skålen med saltvand, for at trække lagen ud, imens du laver en AWESOME marinade
lav marinaden ved at blande olie, sojasauce, røget paprika, merian, timian, rosmarin, salt, peber, appelsinsaft, sirup og muskat i en skål.
hæld saltvandet fra din Mock Duck, og pub den forholdsvist hårdt med dit viskestykke, så de bliver halvtørre, riv de største stykker i mundrette størrelser og smid stykkerne ned i plasticposen
Hæld marinaden over din Mock Duck i Plastic-posen, sug al luften ud af den (brug nu en støvsuger eller vacuummaskine - det andet er uhygiejnisk) og sno posen og bind en knude så den holder tæt. Og begynd at massere marinaden ind i din Mock Duck
Lad nu Mock-Duck'n stå og trække inden du tilbereder den.
Aller helst i 2-3 dage i køleren.
Hvis du gerne vil have en oplevelse der minder om konfirteret and, så hæld Mock Duck'n samt en del af marinaden op I en pande og steg det ved mellemhøj varme . - fisk lige niklierne op, de er træls at tygge i, hvis man overseer dem på gaflen.
Hvis du er rigtig Boss, så smider du din Mock-duck på kuglegrillen og giver den 20-25 ved indirekte varme - det gør hele oplevelsen SÅ meget bedre.
Er du til en mere traditionel version så:
Skær æblerne i tern og hak sveskerne i små stykker.
Fordel æble-sveskeblandingen jævnt ud i bunden af et ildfast fad og så giv det cirka 20-30 minutter ved 175 grader i en forvarmet varmluftsovn.
Retten er færdig, når Mock Dock'en begynder at blive sprød i kanterne.
Serveres med:
Det traditionelle juletilbehør

Protip:
Hvis du ikke får spist det hele jule-aften.
Så re-fry din mockduck i en pande den 25. og smid det i et hotdogbrød med resterne af rødkålen og en fræk hjemmelavet hvidløgsmayo.
Tilføjet: 12/12 2016 15:04 | 6 år siden
Bedømmelse: 9 / 10 på 4 stemmer.
Skrevet af chris
1 dl rapsolie
5 tsk sojasauce
1 tsk røget paprika
2 tsk tørret merian
2 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk salt
1 tsk kværnet 5korns peber
1 knsp stødt muskat
5 hele nilliker
1 hel presset appelsin (saften)
2 spsk mørk sirup
1 ret viskestykke
1 skål med saltvand.
1 frysepose i plastic
(1 stk kuglegrill)
2 skåle
Valgfrit
(250g svesker
3 røde gæbler)
Skrevet af chris
Ingredienser:
4 dåserMock Duck1 dl rapsolie
5 tsk sojasauce
1 tsk røget paprika
2 tsk tørret merian
2 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk salt
1 tsk kværnet 5korns peber
1 knsp stødt muskat
5 hele nilliker
1 hel presset appelsin (saften)
2 spsk mørk sirup
1 ret viskestykke
1 skål med saltvand.
1 frysepose i plastic
(1 stk kuglegrill)
2 skåle
Valgfrit
(250g svesker
3 røde gæbler)
Kommentarer
Billie
6 år siden
6 år siden
Mums - det er en god opskrift :-) Lavede en test her til aften med 2 forskellige marinader - din og så en jeg fandt på Englerods side. Din vandt :-) Så det bliver den jeg serverer juleaften.
Benjamin
6 år siden
6 år siden
Det blev rigtigt godt, vi fik blandt andet denne ret

Nicolaj
3 år siden
3 år siden
Prøvede den sidste år, skal helt klart laves igen. God jul!