Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Snittebønner med spinat og tabasco

Vegansk

Hak snackpeber og hvidløg i meget fine tern og svits snackpeber og hvidløg på samme tid ved høj varme i et halvt minuts tid, mens du sørger for, at det ikke brænder på. Herefter skal det simre ved middel varme. Formålet med dette trin er at give retten en god umami-base, så derfor må det gerne simre en ti minutters tid.

Mens snackpeber og hvidløg umamier den på panden, skæres snittebønner i mundrette bidder og løget hakkes fint. Snittebønner og løg hældes over hvidløg/snackpeber ternene. Lad det simre i et par minutter indtil du har opnået den bønnesmag og tekstur, du foretrækker.


Spinaten finthakkes og vendes i retten, som smages til med tabasco, salt, peber og lidt syre.


---
Opskriften er en genfortolkning af denne ret: https://www.dr.dk/mad/opskrift/snittebonner-med-spinat-og-persille

Jeg havde købt nogle "halvrådne" snittebønner til en 5'er i netto og skulle finde ud af, hvad de skulle bruges til. Eftersom jeg ikke havde prøvet snittebønner før, googlede jeg opskrifter og fandt ovenstående link ret hurtigt.
Jeg manglede dog paprikapasta og persille, hvorfor jeg legede lidt med nogle ingredienser, jeg havde ved hånden. Resultatet blev ret godt. Men glæder mig til at prøve "den rigtige" opskrift også :)



Tilføjet: 21/12 2016 18:28 | 3 år siden

Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Frøkenlemon

Ingredienser:

Base:

- 1 rød snack peber

- så mange hvidløgsfed, du synes. Som udgangspunkt tre.
Jeg kan godt lide flere. Det kan også helt undlades.

- Smagsneutral fedtstof til stegning.



Hovedsagen:

- max 500 gram snittebønner. Minimum 100 gram snittebønner

- Et lille løg

- En håndfuld frisk spinat

- tabasco (kan undlades... men hvorfor dog!?)

- salt, peber

- syre (citron/lime) efter behov. Kan undlades



 
Se flere opskrifter på Bønner, linser og andre bælgfrugter