Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Champagne tapas m. rødbeder, grønkål og valnødder

Vegansk

Jeg synes at champagnehuset Bourgeois Diaz laver nogle meget spændende biodynamiske champagner hvor mark, jord og mikroklima virkelig kommer til udtryk i den komplekse, rene smag. Champagnen ”N” er ingen undtagelse og rummer tillige en lille note bitterhed, som jeg bare måtte udvikle en matchende tapas til. Det blev til følgende:

Blendede ovnstegte rødbeder med rå grønkål og hele valnøddekerner i en let, vegansk creme fraise

Fremgangsmåde:

Skræl rødbeder og udskær i 2-3 cm tykke skiver. Skiver saltes let og vædes med rapsolie i et ovnfast fad. Placeres overdækket i en forvarmet ovn ved 200 grader i 45 minutter. Tjek at rødbederne er helt gennemstegte og lad køle ned (rå rødbeder giver den forkerte smag).
Blend rødbeder med vegansk creme fraise og flyt massen over i skål. Tilsæt ”løvet” fra den rå grønkål i femkrone store, afrevne stykker. Tilsæt de hele valnøddekerner. Rør rundt så opskriftens tre forskellige grundelementer fordeles ligeligt og smag til med salt. Serveres på tynde skiver af ristet grov flute sammen med boblende champagneglas med ”N” fra Bourgeois Diaz.


Tilføjet: 15/1 2017 19:12 | 3 år siden

Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Jan Kristian Løye

Ingredienser:

Hele, ikke for tykke, rødbeder – 900 gram, inklusiv skræl

Frisk grønkål - 3 (ca. 30 cm)
“grene” med rigeligt grønt ”løv”

Valnøddekerner – 100 gram

Vegansk creme fraise, f.eks. Oatly - 1.5 dl

Rapsolie, eller anden neutral olie til stegning

Salt.
 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider