Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Glutenfri jordbærtærte

Glutenfri jordbærtærte

Vegansk

Så kom solen ENDELIG lidt frem, temperaturen steg en smule og det lugtede lidt af sommer :D Jeg fik sgu lyst til jordbærtærte og den skal du selvfølgelig ikke snydes for.

Du kan se en udførlig opskrift her: http://sofreakingvegan.dk/?p=298

Fremgangsmåde:
Start med at lave mørdejen. Bland vand og HUSK og lad det gelere. Imens kommer du smør, bagepulver, flormelis og havremel i en skål. Riv marcipanen og bland med rismel, så det ikke klumper sammen. Når Husk geleen er klar, kommer du det óp i skålen, tilsætter marcipan og rismel og blander det hele godt men hurtigt. Sæt det på køl i 1/2 time. Tænd ovnen på 200 grader.

Tag dejen ud og pres den ned i en tærteform – hvis du ikke bruger en silikoneform, så husk bagepapir i bunden af formen.
Bag bunden i ca 25 minutter til den er gylden og lad den køle af, mens du laver chokoladelaget.
Hak chokoladen groft og kom det i en skål sammen med kokoscremen. Smelt det over vandbad og fordel på bunden. Sæt den på køl, mens du laver cremen.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med flormelissen, så kornene skilles ad. Kom havremælk, majsstivelse, agar og vaniljesukker (den du lige har lavet) i en gryde og varm op under omrøring. Lad det koge 1 minut og tag det af varmen og hæld det i en skål. Pisk fløden til skum. Vend kokoscremen i den creme du lige har lavet. Hæld derefter det hele over i flødeskummet og vend. Fyld det i bunden og sæt på køl 1 time.
Imens cremen sætter sig, klargør du jordbærrene. Skyld dem og skær dem i skiver på langs. Du kan også blot skære stilken af og sætte hele jordbær ovenpå cremen. Når cremen har sat sig, kommer du bærrene på og laver geleen. Kom saft, vand og agar i en gryde og varm op – lad det koge et par minutter. Hæld det i en tynd stråle over jordbærrene og sæt kagen på køl 1/2 time.

Så er der serveret


Tilføjet: 19/5 2017 20:14 | 7 år siden

Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af sofreakingvegan

Ingredienser:

Den er til ca 8 personer

Ingredienser:

Mørdej:
100 g vegansk smør

100 g marcipan

100 g rismel

50 g havremel

50 g flormelis

1/2 tsk bagepulver

1 1/2 spsk HUSK

4 spsk vand

Chokoladelag:

100 g mørk chokolade

3 spsk kokoscreme *

Vaniljecreme:
2 dl havremælk

2 spsk majsstivelse

3 spsk flormelis

1 vaniljestang

1 1/2 dl Alpro piskbar soyafløde

1/2 tsk agar pulver

1 dl kokoscreme *

Gele:
1/2 dl rød eller klar saft

1/2 dl vand

1/2 tsk agarpulver

Andet:

400 g friske jordbær

* kokoscreme er det faste fra kokosmælken, men da jeg altid bruger ânglamark 365, der ikke skiller, er hele dåsen en lækker tyk kokoscreme
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af sofreakingvegan:


Kommentarer

goodwomann
6 år siden

j_a_s_t_e_r_0_2_j_e_f_f_e_r_s_o_n_at_g_m_a_i_l_dot_c_0_m
Hej.
Rart at møde dig, jeg er Miss Jaster, jeg er en enkelt kvinde fra United State, jeg arbejder for US Army. Jeg ville elske at kende dig mere bedre, og det er kun, hvis du ikke har noget imod at skrive mig til min email (jaster02jefferson@gmail.com

) er en nem gå dame, der vil gøre noget for den person, jeg elsker, kan du fortælle mig noget om dig selv i din mail til mig, så jeg vil gøre det samme og venter på dit søde svar.
Jaster.