Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Chris' seitAndesteg til Mortens aften

Chris' seitAndesteg til Mortens aften

Vegansk

Fremgangsmåde
Kog de 2 rødbeder til de er mellemfaste
Rist champignonerne på en pande i en smule olie til de er helt gyldne, sprøde og skrunkne.
Brænd hurtigt tomatpurreen af på panden efter svampene går været på.

Bland alle de våde ting i Blender til det er én væske uden klumper. Og stil det på køl.

Seitanmel, salt, peber, løg, hvidløg, Paprika, og krydderi blandes godt sammen i en skål.

Når væsken er kold iblandes den i pulveret og man "samler" seitanen.
Seitan skal samles men æltes så lidt som muligt, da den ellers bliver sej.

Dejen sættes til side og man sætter en stor gryde med cirka 2,5 liter vand over og Køge med boulion, hele, peberkorn og laurbærblade.

Din dej pakkes ind i et osteklæde, viskestykke eller mikrobølgefilm og koges ved svag varme i 45 minutter.
(Hvis man har tofu Skins, så pakkes dejen ind i et par Læg, inden man putter den i klædet)

Herefter bages den ved cirka 175 grader i 30 minutter i Almindelig ovn eller på en kuglegrill ved indirekte varme.

Serveres med: ovnbagte rodfrugter med Rosmarin og Timian, vintersalat, brun sauce og Brombær syltetøj
- spises i godt selskab


Tilføjet: 8/11 2017 19:53 | 2 uger siden

Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af chris

Ingredienser:

Tørt
250g seitanmel
1 spsk hvidløgspulver
2 spsk løgpulver
1 spsk røget Paprika
1 tsk "kød og grill" krydderi
3 spsk salt
1/2 spsk friskkværnet peber
1 håndfuld peberkorn
En håndfuld laurbærblade
1 stk boulion terning

Vådt
2 mellemstore rødbeder
200 g Champions
1 ds tomatpurre
1/2 liter koldt vand
3 spsk soyasauce
3 spsk mørk sirup
3 spsk engelsk sauce
3 spsk kokosolie

Bonus
Tofu Skins
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af chris:



Grov bondesalat.