Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Kartoffelpizza langtidshævet

Kartoffelpizza langtidshævet

Vegansk

Denne opskrift giver 2 pizzaer på cirka 29 cm i diameter

Start med at røre gæren ud i lunkent vand og tilsæt olivenolien.
Tilsæt Mel og salt og sammen til en halv flydende dej.
Dejen æltes lidt utraditionelt ved at piske luft ind i den med en gaffel i 8-10 minutter.

Herefter sættes skålen ind i en 50Grader varm ovn i 20 minutter før at aktivere gæret, inden den placeres i køleskabet i en 18-24 timer.

Dejen behøver ikke æltes eller rulles ud, men kan bare fordeles på en bradepande, evt med bagepapir under, eller på pizzasten. Husk igen bagepapiret
(Personligt putter jeg pizzaen på en forvarmet pizzasten, for at få den til at passe Lægger jeg stenen ovenpå bagepapiret og tegner omkring den med en blyant, så jeg ved hvor stor jeg skal lave dejen)

Fyld:
Vask og skær kartoflerne ud i 2-3 millimeter tykke skiver og lægges dem i saltvand i cirka en halv Times tid inden brug.

Din ost rives, hvis du bruger violife, kan du med fordel iblødlægge den revne ost i cirka 10 minutter, og Lad den afdryppe, for at give det bedste resultat

Pensel først dejen med et tyndt lag olivenolie, Strø osten ud i et jævnt lag, Læg kartoffelskiverne ud over hele dejen og fordel flagesalter jævnt ud over det hele, til sidst pyntes med Rosmarinblade.

Pizzaen lægges i en forvarmet ovn ved 225 grader indtil bunden er brun på Oversiden, rosmarinbladende er gyldne og kartoflerne er begyndt at være gyldne i kanten. (Jeg bruger her en forvarmet pizzasten)

Dressing:
Fyr alle tingene i en minihakker og blend til det er en jævn masse.
Dryp oven på pizzaen lige inden servering.

Til slut toppes med Oregano
Nyd i godt selskab


Tilføjet: 29/11 2017 18:36 | 2 uger siden

Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af chris

Ingredienser:

Dej
300g pizzamel
3 dl vand
2 spsk olivenolie
1 spsk salt
25g gær


Fyld
6 aspargeskartofler
250g vegansk pizza-ost
1 Kvist Rosmarin
Flagesalt

Dressing
1/5 dl olivenolie
10 kviste Timian
En håndfuld frisk Basilikum blade
2 fed hvidløg (pillet)
1/2 tsk sukker
1/2 tsk salt

Det sidste
Tørret oregano
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af chris:



Grov bondesalat.