Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Indisk halwa!

Vegansk

Nødderne ristet på panden.

Smør/olie varmes op i en gryde. Derefter skrues der ned for varmen og grynene tilsættes indtil gyldne. Det kan godt tage lidt tid før de får farve men pludselig går det meget hurtigt. Opmærksomhed og kærlig omrøring er krævet.

Mens grynene ristes varmes mælk, vand, sukker, rosiner og krydderier i en gryde indtil det koger.

Når grynene er smukt gyldne skrues der ned og resten tilsættes under omrøring. Hvis den er meget tyk tilsættes lidt ekstra vand men den skal være fast og ikke flydende.

Desserten er meget tung og kan derfor nemt deles til 6 portioner. Hvis man dog har stor appetit ville jeg dele den op i 4.




Tilføjet: 21/2 2018 20:45 | 1 år siden

Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Amanda Stampe

Ingredienser:

1 kop mannagryn/semolina/semulje
2 spsk plantebaseret smør eller neutral olie
1/2 kop kokossukker eller anden slags sukker
1 kop plantemælk (kan erstattes med vand)
1 1/2 kop vand
1/2 kop nødder
1/2 kop rosiner
Et drys kanel
Et drys kardemomme/2-3 hele
Evt. En knivspids nelliker/2-3 hele
Evt. En stjerneanis eller en tsk fennikel
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af Amanda Stampe:



Indisk halwa!