Tikka Masala
Vegansk
Tikka masala findes i mange dejlige varianter.Her er en nem og god udgave fra dk-kogebogen.dk, som jeg har veganiseret
https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/29998/tikka-masala
Jeg brugte Hälsan filletbitar. De fungerede rigtig fint, men alt muligt andet kan sikkert også bruges.
Start med marinaden. Bland det hele og kom (de optøede) bitar i. Lad det marinere mindst 1 time.
Når det har marineret, så put det i ovnen i et ildfast fad ved 250 grader i 10 minutter.
Mens bitar og marinade er i ovnen, så lav sovsen.
Put lidt olie i en gryde og svits løgene.
Tilsæt hvidløg ingefær og tomatpuré. Rør godt rundt.
Tilsæt nu gurkemeje, mandler og 3 dl vand.
Lad det simre 3-4 minutter.
Hæld nu bitar og marinade i.
Bring retten i kog.
Tilsæt evt. lidt vand og smag til med salt.
Serveres med ris, naan-brød og gerne en mangosalat.
Tilføjet: 27/2 2018 21:01 | 6 år siden
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af mor10
1 dl yoghurt, fx Alpro naturel
2 fed hvidløg, hakket fint
1 spsk ingefær, hakket fint
2 tsk garam masala
1 tsk chili-/cayennepulver
2 tsk salt
Saft fra 1/2 citron
Sovs
1-2 løg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
1 spsk ingefær, hakket fint
2 spsk tomatpuré, koncentreret
1 tsk gurkemeje
3 spsk mandler, hakket fint
3-4 dl vand
2,5 dl fløde, fx Alpro Cuisine
Salt efter behov
Skrevet af mor10
Ingredienser:
Marinade1 dl yoghurt, fx Alpro naturel
2 fed hvidløg, hakket fint
1 spsk ingefær, hakket fint
2 tsk garam masala
1 tsk chili-/cayennepulver
2 tsk salt
Saft fra 1/2 citron
Sovs
1-2 løg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
1 spsk ingefær, hakket fint
2 spsk tomatpuré, koncentreret
1 tsk gurkemeje
3 spsk mandler, hakket fint
3-4 dl vand
2,5 dl fløde, fx Alpro Cuisine
Salt efter behov