Kulørt bønnesalat
Vegansk
220 g tørrede sorte bønner200 g hvide bønner
1 mellemstort rødløg (almindeligt løg er også fint)
1 mellemstort rød peberfrugt
270 g majs fra dåse
3 spsk. hakket koriander
1 fed presset hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. dijon sennep
2 spsk. rødvinseddike
½ dl olivenolie
salt og peber
1. Bønnerne sættes i blød i separate skåle natten over. De skylles, og koges derpå møre i hver sin gryde vand, ca. 45 minutter. Kogevandet hældes ud. Bønnerne stilles til afkøling.
2. Løg og rød peber hakkes. I en stor skål blandes de med bønner, majs og koriander. Alle dele røres godt sammen.
3. Hæld hvidløg, spidskommen, sennep og eddike i en kande og pisk det gradvist sammen med olien. Dressingen krydres let med salt og peber. Hæld den over bønnerne og mix.