Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Slåen-gløgg

Slåen-gløgg

Vegansk

Hvis man skal lave gløgg, er det oplagt at lave den af friske slåenbær, der vokser i krat og hegn i november og december måned.
De små blå-sorte bær er superbitre, og skal helst have frost før de plukkes. Ikke desto mindre smager de suverænt som saft eller gløgg.


1,2 liter vand
150 g friske slåenbær
1 dl birkesød /rørsukker
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. hele nelliker
1 dl rosiner
1 dl mandelflager

Bring vandet i kog i en gryde. Skyl slåenbærrene og kom dem i gryden. Lad koge i 10 minutter. Si slåenbærrene fra og varm saften op igen sammen med kanel, nelliker og rosiner. Efter 5-10 minutters kogning slukkes for varmen. Kom mandelflagerne i. Serveres varm.




Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af danda

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Julemad


Kommentarer

Tamaswini
11 år siden

Hehe, hvor er vinen henne? ;)
Moonie
11 år siden

Ja hvor er den : ( Ellers lyder det som et godt alternativ til den sædvandlige gløgg.
ginger
11 år siden

Øv hvorfor er det så længe til jeg kan prøve din opskrift. Min mor plejer at lave slåenlikør, så jeg ved lige hvor alle de gode plukke steder er. Dandaniti et lille tip: Man kan snyde lidt, ved selv at komme bærene en tur i fryseren, det har helt den samme effekt.