Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Små spinattærter

Små spinattærter

Vegansk

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 250 grader. Lav derefter tærtedejen. Den er hurtig at samle og skal blot rulles tyndt ud lige efter. Brug en skål eller et stort krus til at stikke runde plader ud af dejen, og placer dem i en muffinform med 12 huller. Tryk dejen op af kanten af muffinformen hvis dejen ikke dækker helt. Slut af med at prikke en masse huller i dejen. De skal bage i 10-15 min afhængig af hvor tyk tærten er. Forbered dernæst kartoffelfyldet og spinatstuvningen.

Steg aubergineternene ved svag varme til de får en gylden farve og bliver bløde. Tilsæt det finthakkede løg og lad det stege med de sidste par minutter. Kartoflerne koges og moses med en gaffel og tilsættes til sidst i processen. Krydder kartoffelfyldet med salt og peber og sæt det til side.

Ingredienserne til spinatstuvningen kommes i en gryde og koges op. Smag evt. til med mere salt eller peber.

Når de små tærter er færdigbagte tages de ud af muffinformene og lægges på en bageplade med bagepapir. Fyld først kartoffelblandningen i bunden af tærten og læg derefter et par spsk. spinatstuvning oven på hver tærte. Slut af med at fordele væden fra spinatstuvningen i hver tærte. Bag dem i 5-10 min ved ca. 200 grader midt i ovnen.


http://hijaluna.wordpress.com/2008/08/26/sma-t%C3%A6rter/


Bedømmelse: 9 / 10 på 10 stemmer.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

Tærtedej (ca. 12 stk.)

60 g. koldt vand
40 g. god olivenolie
1 tsk. havsalt
55 g. grahamsmel
90 g. hvedemel


Kartoffelfyld

100 g. aubergine i tern
1 lille finthakket løg
2-3 kogte kartofler
1 tsk. havsalt
Friskkværnet peber


Spinat stuvning

ca. 200 g. helbladet spinat
1-1 ½ dl. sojafløde
1tsk. Marmite
ca. 2 spsk. Nutritional Yeast/gærflager
1 fed presset hvidløg eller 1-2 tsk. hvidløgspulver
1 knivspids røget paprika
Frisk revet muskatnød
Friskkværnet peber

 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.:






Kommentarer

Veganissen
7 år siden

Hov har lige trukket din stemmeprocent ned ved et uheld... Ser da ellers bare lækkert ud!
Luna_Månebarn
7 år siden

Åh det går nok. ;) Tænker ikke så meget over de der stemmer. De er bestemt også super lækre - prøv dem en dag! :)
Nicole
7 år siden

Jeg synes opskriften ser vildt spændende ud! Jeg vil helt sikkert prøve at lave den. Men da jeg er lakto-ovo vegetar, er det ikke nødvendigt for mig at opskriften er vegansk, det vil sådan set bare give mig en del problemer at finde frem til de specielle ting, da jeg ikke bor i en storby. Så kan I sige mig, hvad jeg skal bruge i stedet for sojafløde (alm. fløde kan jeg vel regne ud, men samme mængde, eller?), marmite kan vel undværes?, og hvad med gærflagerne? Hvad kan de erstattes med, og hvilken mængde? Jeg håber på et hurtigt svar, da jeg vil forsøge at lave dem på lørdag :)
Pippie
7 år siden

De smager sindsyg godt, nu har jeg lavet dem to gange på en uge... :-)
Kilroy
7 år siden

Hej Nicole !
Godt nok er svaret for sent, men alligevel : soyafløde er halvt så fedt som piskefløde, altså lissom kaffefløde. Gærflagerne erstattes med ost...simple as that :)
Best of luck !!
Umm Safiya
6 år siden

Hvad er Marmite?
Colleen
6 år siden

Hej, som de andre siger, så ser tærterne vildt lækre ud. Du har rigtig mange lækre opskrifter at prøve sig frem til, når man gerne vil reducere smør og ost i sin kost. Det er det eneste jeg ikke har sluppet endnu.

Jeg købte engang noget Veggiemite fra da jeg var i Australien. (Det er vist det Australske bud på Marmite?)
CecilieLove
6 år siden

God tærtE. Herhjemme valgte vi at lave en, og det gik helt fint. Min mor havde dog en del problemer med dejen. Den ville ikke samle sig, og heller ikke rulles ordentlig ud. Smagen var også god, men jeg ville hellere have haft fremhævet spinat'stuvningen end kartoffelfyldet.
Røsle
6 år siden

denne her opskrift er simpelthen så genial! De er et super værdigt alternativ til tarteletter - meget bedre, efter min mening, fordi de ikke kradser ens mund. Og så er de jo de perfekte forretter!