Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Vegansk hønsesalat

Vegansk hønsesalat

Vegansk

Fremgangsmåde

Østershatte plejer gerne at være helt fine uden jord på, de behøver derfor ikke skylles. Finder du alligevel lidt jord kan du børste det væk med lidt papir eller en lille børste.

Rist østershattene på en pande med olie til de er gyldne! Drys med salt, peber og evt. lidt røget paprika. Lad dem køle af på en flad tallerken.

Dræn asparges for så meget væde som muligt. Snit champignonerne fint. Skyl de frosne ærter i en sigte under koldt vand til de er optøede. Drøn dem godt og kom de tre ingredienser i en skål. Bland vegansk mayonnaise og sojayoghurt i en lille skål. Smag til med salt, peber, røget paprika og hvidløgspulver. (Ikke granulat! Hvidløgspulver kan købes hos mange etniske grønthandlere.)

Bland dressingen med ingredienserne i skålen og tilsæt derefter de ristede afkølede østershatte. Skær eller klip dem i mindre stykker og også gerne i forskellige størrelser. Salaten kan spises med det samme, men har kun godt af at stå og trække en halv times tid. Den kan fint holde sig i køleskabet i flere dage.


http://hijaluna.wordpress.com/2009/09/26/vegansk-honsesalat/



Bedømmelse: 8 / 10 på 9 stemmer.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

Ingredienser

150 g. østershatte (eller flere!)
1 dåse hvide asparges
10-15 champignon (gerne små og faste!)
ca. 100 g. fine grønne frosne ærter



Dressing

2-3 spsk. neutral sojayoghurt
1-2 spsk. vegansk mayonnaise (gerne af mærket Plamil)
1 tsk. røget paprika
Salt og peber
Hvidløgspulver


 
Se flere opskrifter på Pålæg

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.:






Kommentarer

Pippie
8 år siden

Jeg synes den får lidt for meget dåsesmag, men det er da en god ret alligevel. Det er jo en kæmpe portion så 2. gang jeg skulle spise, blandede jeg nogle soltørrede tomater i for ekstra krydderi. Den skal da laves igen på et tidspunkt.
Luna_Månebarn
8 år siden

Du mener de hvide asparges? Prøv med letkogte friske? Jeg foretrækker dog dem fra dåse til dette formål. :)
Røsle
8 år siden

Hvordan skaffer man sig vegansk majonæse? :)
Røsle
8 år siden

Hvordan skaffer man sig vegansk majonæse? :)
mathilddde
7 år siden

Pragtfuld! Lavede det til julefrokost med familien, dog brugte jeg alm. mayo og yoghurt, men stadig super lækkert. Også rigtig godt med fx bønnepostej under og så på rugbrød. Mums!
Luna_Månebarn
7 år siden

Dyre: Du kan spørge efter det i en helsekost eller købe det på nettet, f.eks her: http://www.veganic.dk/kob-dine-madvarer-her/mad-kategorier/saucer-og-dressinger/viana-fresh-mayonnaise.html
Luna_Månebarn
7 år siden

Mathilde: Godt at høre! :)