Porre- & tomatpie
Vegansk
bund & låg:150 g grahamsmel
150 g hvedemel
1 dl vand
3/4 dl olivenolie
fyld:
600 g rensede porrer
300 g tomater
3 spsk olivenolie
2 spsk frisk timian
½ dl tomatpuré
50 g sorte oliven (kan udelades)
De to slags mel æltes hurtigt sammen med vand og olie. Dejen stilles koldt, mens fyldet forberedes.
Porrerne snittes, og tomaterne skæres i små stykker. Grøntsagerne svitses i olien, og de simrer i ca. 10 min., hvorefter timian og tomatpuré tilsættes. Der smages til med salt og peber.
Knap 3/4 af dejen rulles ud og lægges i en smurt pieform. Dejen prikkes med en gaffel og forbages i en 200 grader varm ovn i 10 min.
Fyldet fordeles på den forbagte bund, og skivede oliven lægges på. Resten af dejen rulles ud og lægges på som låg. Dejen trykkes sammen med bunden. Der skæres et kryds i dejen, og den pensles med olivenolie.
Pien bages færdig, ca. 20 min.
Alle opskrifter af bee:
Bulgur med abrikos
Ølkage
Falafler med byg
Peberpostej
Instant hindbær-dadel-banan is
Koldhævet brød med soltørrede tomater
Porre- & tomatpie
Hvedepostej
Sorbet med mango
Pesto med baslikum
Krydret æblemoussaka med nøddefars
Kommentarer
Grønsagen
14 år siden
14 år siden
Rigtig lækkert og nemt ;-)
Det bedste stykke var dagen efter, koldt, til frokostsalaten - uhm....
Obs: Mængden af porre/tomat fyldte dog alt for meget til min tærteform (ca. 20-25 cm/ diameter), brugte ca. 300 g. i alt.
- men hvad gør det - så er næste dags lune ret nærmest halvt færdigt...
Vh Grønsagen ;-)
Grønsagen
14 år siden
14 år siden
Obs: jeg brugte også ca. 1/2 - 1 dl vand og 1/2 -1 dl olie mere til æltning af dejen, ellers kunne jeg ikke få den til at hænge sammen.