Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Porre- & tomatpie

Vegansk

bund & låg:
150 g grahamsmel
150 g hvedemel
1 dl vand
3/4 dl olivenolie

fyld:
600 g rensede porrer
300 g tomater
3 spsk olivenolie
2 spsk frisk timian
½ dl tomatpuré
50 g sorte oliven (kan udelades)

De to slags mel æltes hurtigt sammen med vand og olie. Dejen stilles koldt, mens fyldet forberedes.
Porrerne snittes, og tomaterne skæres i små stykker. Grøntsagerne svitses i olien, og de simrer i ca. 10 min., hvorefter timian og tomatpuré tilsættes. Der smages til med salt og peber.
Knap 3/4 af dejen rulles ud og lægges i en smurt pieform. Dejen prikkes med en gaffel og forbages i en 200 grader varm ovn i 10 min.
Fyldet fordeles på den forbagte bund, og skivede oliven lægges på. Resten af dejen rulles ud og lægges på som låg. Dejen trykkes sammen med bunden. Der skæres et kryds i dejen, og den pensles med olivenolie.
Pien bages færdig, ca. 20 min.


Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af bee

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Postejer og andre ovnretter


Kommentarer

Grønsagen
14 år siden

Rigtig lækkert og nemt ;-)

Det bedste stykke var dagen efter, koldt, til frokostsalaten - uhm....

Obs: Mængden af porre/tomat fyldte dog alt for meget til min tærteform (ca. 20-25 cm/ diameter), brugte ca. 300 g. i alt.
- men hvad gør det - så er næste dags lune ret nærmest halvt færdigt...

Vh Grønsagen ;-)

Grønsagen
14 år siden

Obs: jeg brugte også ca. 1/2 - 1 dl vand og 1/2 -1 dl olie mere til æltning af dejen, ellers kunne jeg ikke få den til at hænge sammen.