
Mmmm Majsfritter
Vegansk
Mmmm Majsfritter1 kop hvedemel
1 spsk. bagepulver
2 tsk. salt
2 tsk. paprika
En kop sojamælk (start med 3 fjerdedele)
2 spsk. smeltet margarine
2 kopper majs
En kvart kop fint hakket persille
Salt og peber
Olie til panden
Gurkemeje (for farvens skyld, hvis det ønskes)
½ kop fint hakket forårsløg (til pynt, kan undværes)
Saucedip efter eget ønske (kan undværes)
Bland de tørre ingredienser. Tilføj de våde (husk, smeltet margarine). Rør sammen til det føles som en pandekagedej. Hvis det føles for tykt tilføjes mere soymælk - pas på med at hælde for meget i fra start.
Varm panden, tilføj olie og lav små kager med "dejen" på størrelse med cirka 3 spiseskeer. Steg dem indtil de er brunet, som ved pandekager. Vend og gentag. Når de er færdige kan du evt. lægge dem på et stykke køkkenrulle for at få det værste overskydende olie af. Server med forårsløg og en saucedip - evt. mayonaise.
Kan nemt spises som tilbehør - eller som enkelt ret. Mmm, se lige det billede!
Alle opskrifter af Mette:
Havregrynskager
Figenkugler
Kokoskugler
Mandelsmåkager
Hård nougat
Nøddecrunch
Æble- eller pærekage
Pæretærte
Meget Mættende Risboller
Vegansk Bechamelsauce
PastaBroccoli
Spaghetti Olivia
Pastaskruer med snydesauce
Grønne linser med broccoli
Grønne mungbønner
Gryde med rodfrugter
Burger-Mos Tærte
Verdens LETTESTE tærtedej
Vegansk Bernaise Sauce
Kommentarer
Malkavia
16 år siden
16 år siden
Smager rigtigt godt, hvis man tilføjer 1-2 grofthakkede forårsløg i dejen.
JensD
16 år siden
16 år siden
Prøvede din opskrift for et par dage siden. Jeg giver den 9 chilier, fordi den var både nem og hurtig. Jeg spiste kold kartoffelsalat og råkost til majsfritterne. Det var virkelig lækkert.
Stine
15 år siden
15 år siden
Det lyder godt når du siger 1 kop er det så 2,4 dl?
Stine
15 år siden
15 år siden
Det gjorde jeg bare.. Tilsatte også forårsløg som foreslået, men ikke persille da jeg ikke havde det og så brugte jeg friske majs.. De var bare super gode spiste dem med søs shili sovs.. mmm
Amalie
15 år siden
15 år siden
smager udemærket


Cecilia
14 år siden
14 år siden
smager dejligt og er lette at lave, selv for mig som ikke er et kulinarisk geni

Lillepigen
13 år siden
13 år siden
er der nogen der ved, hvad man evt. kan bruge i stedet for hvedemel - hvis man godt vil se om man kan undgå gluten? Lyder rigtig lækkert!
janmejer
13 år siden
13 år siden
prøv med feks en blanding af boghvede- og rismel istedet for hevedemel.
Mulle
13 år siden
13 år siden
Super nemt og lækkert. Har lavet dem med rismælk, lidt karry og olie i stedet for smeltet margarine.. Yum yum..
Det er en super god base for at eksperimentere med andre grøntsager, såsom svampe, løg, spinat eller andet..
ginger
12 år siden
12 år siden
Kikærtemel/besammel er en god og proteinrig erstatning for hvedemel.
enLouise
12 år siden
12 år siden
Jeg ELSKER dem her!
Laver dem virkelig tit. Og så plejer jeg også at tilføje 1-2 løg og har stort set aldrig persille i, men det er fordi jeg aldrig har det stående, som jeg jo har med de andre ingredienser.
Har givet 10 chilier!
Amandabs
11 år siden
11 år siden
De er supergode :-) vi tilføjede også et løg, og så smager det godt med stuvet hvidkål og sød chili til!