Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Lun/kold kartoffelsalat

Vegansk

700g skrællede kartofler (eller med skræl hvis du foretrækker at spise skrællen)
1 tsk urteboullion
300g avokado (ca. 2-3 stykker alt efter størrelsen)
300g tomater
saft af 1 citron
2-3 spsk olivenolie
1 håndfuld friske klippede/hakkede krydderurter - f.eks. citronmelisse, basilikum, persille, mynte...
evt. 1-2 fed friskpresset hvidløg eller hvidløgspulver
urtesalt


Kartoflerne skæres i mundrette stykker og koges møre i vand tilsat urteboullion i ca. 15 min. Imens fjerners sten og skræld fra avokadoerne og de skæres i mundrette stykker. Tomaterne skæres ligeledes i mundrette stykker og kommes op i en stor skål sammen med avokadoerne. Citronsaft, olivenolie, klippede/hakkede krydderurter og evt. hvidløg tilsættes. Når kartoflerne er møre (prik i dem), hældes vandet fra og de blandes i skålen med tomat, avokado osv... Smag til med lidt urtesalt.

Hvis du foretrækker at spise retten kold, kan du sagtens koge kartoflerne tidligere på dagen og lade dem køle af først. :)

Denne ret smager i øvrigt fantastisk med taziki til:
2,5 dl soja-yoghurt
1 revet agurk
mere af samme eller en anden krydderurt som i selve retten
ganske lidt (ca. 1 tsk.) sojasovs (shoyu) eller et lille drys urtesalt
evt. 1 fed presset hvidløg

Det hele blandes sammen i en skål. :)


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af millacam

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad


Kommentarer

Camilla88
11 år siden

Det skal jeg hvis have til frokost, det passer jo lige med hvad jeg har i køleskabet:)