Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
LA PAPPA AL POMODORO

LA PAPPA AL POMODORO

Vegansk

"Tomat- og brødsuppe"
- En gammel traditionel suppe som kommer fra Firenze (hvor jeg kommer fra).
Supergod, billig og ikke mindst fornuftig ret. Intet mad skal gå til spilde!

1.
Varm olivenolien op i en stor gryde. Tilsæt evt. chili og rør rundt i 1-2 minutter. Tilsæt brødternene og lad dem stege til de er gyldne. Tag brødternene op og læg dem på fedtsugende papir.

2.
Tilsæt resten af olien, løg og hvidløg og steg til løget bliver blødt. Rør tomater, brødtern og basilikum i gryden. Smag til med salt. Kog ved moderat varme, og rør rundt af og til i cirka 15 min.

3.
Imens varmes bouillon eller vand til kogepunktet og hældes i gryden til tomatblandingen. Rør grundigt rundt og bring i kog. Skru lidt ned for varmen og lad det simre i ca. 20 min.

4.
Tag suppen af varmen. Brug en gaffel til at mose tomater og brød sammen. Smag til med peber og evt. mere salt. Lad trække i 10 min.

Lige før servering kan man evt. røre lidt ekstra-jomfru olivenolie i suppen (ikke nødvendigt).


Bedømmelse: 9 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af » Squib «

Ingredienser:


Til 4 personer.

6 spsk olivenolie



175g daggammelt brød, skåret i 2½ cm store tern

1 mellemstort finthakket løg

675g modne flåede og hakkede tomater eller 2 dåser flåede og hakkede tomater á 400g

3 spsk friskhakket basilikum

1½ L lys boullin eller vand, eller en kombination af begge

tørrede chiliflager (ikke nødvendigt)

salt og peber

ekstra-jomfru olivenolie til servering (kan undlades)
 
Se flere opskrifter på Supper


Kommentarer

Cellie
9 år siden

Smager rigtigt godt :D Har nu lavet den for anden gang, puttede dog en frisk chili i istedet for chiliflager og lidt røde linser - Mums! :)
Vegesmølf
6 år siden

Fantastisk suppe! Troede ikke det kunne smage så godt med så få og billige ingredienser...Nu laver jeg den ofte :D