
Kajkager
Vegansk
Blærede konditorkager, som vi alle kender.De er lidt besværlige at lave, men fuck, hvor er de fine!!!! =D
Bund:
2 lagkagebunde/en sandkage i ca. 1 cm. tykke skiver
jordbærmarmelade
"Smør"creme:
1 2/3 dl. flormelis
100 g. fast, vegansk margarine (jeg brugte Nutanas)
2 tsk. "mælk"
jordbæressens og rødbedefarve (kan købes i Panduro hobby)
Overflade:
Marcipan æltet med grøn frugtfarve
Mørk chokolade
Glasur af flormelis og vand
Jordbærmarmelade
Bundene lægges sammen med jordbærmarmelade.
"Smørcremen" piskes luftig og let - evt. med elpisker, og fordeles ud over bundene i en halvkugle. Stilles koldt et par timer, til cremen er blevet fast.
Marcipanen rulles rimelig tynd (det er lettere mellem to stykker husholdningsfilm). Hver kage skal dækkes af marcipanen.
Chokoladen smeltes, og kage-bundene dyppes deri. Lad stå, til det er størknet.
Nu skal der skæres en mund i kajkagerne. Pres munden ekstra-åben med kniven, og put lidt jordbærmarmelade derind.
Øjnene laves af glasur og mørk chokolade (put begge dele i en pose hver for sig og klip et lille hul i bunden - så er det lettere at styre).
Stilles koldt.
Jeg har fundet ud af, at kajkagerne faktisk godt kan fryses. Marcipanen og chokoladebunden bliver lidt smattet, men det er dueable.
Enjoy!
Kommentarer
PollyPunk
13 år siden
13 år siden
Wow 10 chillier for de flotte kager.....
Tamaswini
13 år siden
13 år siden
Min indre ikke så skjulte sukkerelsker skreg på at jeg lavede dem.. de smager som jeg husker kajkager - 10 chili's herfra!
Og tak for opskriften:)
PollyPunk
13 år siden
13 år siden
Ja de er ræddi gode...har osse smagt denne.... Jeg var en heldig pige idag !!!
Trutfant
13 år siden
13 år siden
Det må prøves! Det ser bare SÅ lækkert ud!

Carrot
13 år siden
13 år siden
De ser lækre ud! 10 chilier fordi de er så fine

-Mette-
13 år siden
13 år siden
Jeg skal forsøge mig med dem i dag til to års fødselsdag så jeg krydser fingre for at de lykkedes. men mange tak for inspiration.
Ost
12 år siden
12 år siden
Det bliver morgendagens projekt!!!!
Schram
11 år siden
11 år siden
De ser da noget for seje ude .-)
Når du skriver 2 tsk. "mælk" hvad mener du så???
10 chiller :-D
Malkavia
11 år siden
11 år siden
Schram - Når jeg skriver "mælk", mener jeg plantemælk.

Schram
11 år siden
11 år siden
Okay mange tak


Eline
11 år siden
11 år siden
Hmmm ... lige et spørgsål til de virkelig fine kager! Jeg kan fandme ikke lide plantemargarine. Føj for en ulykke!! Synes det hænger fast inde i mundet på en fedtet, ækel måde, og har derfor svært ved at forestille mig, at det på nogen måde er godt som hovedbestandelen i fyldet. Hvordan er det lige at de fyld det bliver? Jeg har aldrig smagt en ikke-vegansk kaj-kage

Malkavia
11 år siden
11 år siden
Eline - Altså... margarinen er jo en erstatning for smørret, som ellers normalvis bruges til en klassisk smørcreme som den, der er i disse kaj-kager. Jeg synes selv, konsistensen og smagen af margarinen ændres, når den piskes med flormelis og jordbæressens, men jeg kan jo ikke love, at du kan lide det.

Christel Janine
10 år siden
10 år siden
Jeg & flere familie-medlemmer + venner, som jeg har lavet & serveret disse for, var ganske henrykte! De smager så godt; ikke et øje er tørt! Tak for denne herlige opskrift

TildeSol
10 år siden
10 år siden
Ej, hvor er det dog dejligt at man kan lave veganske kajkager! Det må bestemt prøves

TildeSol
10 år siden
10 år siden
Ej, hvor er det dog dejligt at man kan lave veganske kajkager! Det må bestemt prøves

LærkeAkita
10 år siden
10 år siden
De kan klart anbefales! Jeg tog dem med til min klasse, alle var vilde med dem og synes at de smagte bedre end "rigtige" Kajkager

