Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Cremet champignon-sauce

Cremet champignon-sauce

Vegansk

Jeg kunne ikke oploade et billede, så nu prøver jeg at lægge opskriften ind igen...

-Rist løget på en pande med rigeligt margarine til de er klare.
-Tilsæt champignonerne, og rør til alt vandet er fordampet.
-Tilsæt nu soyaen og rør til dette også et fordampet
-Hæld ”fløden”, og lad det koge til saucen er tyk i konsistensen
-Put til sidst vitamin B flager i, og evt. frossent spinat
-Smag til med gomashio og evt. friskkværnet peber

Yumyum!

Det er en ældre opskrift, idag ville jeg nok optimerer den med muskatnød, tahin, røget paprika eller andet, men prøv jer frem..

Til sidst; TAK til AlligatorSøren for at sende mig billedet! :)




Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Tamaswini

Ingredienser:

150 gr. Champignoner
Mælkefri margarine (eks. den fra Nutana)
2 tsk. soya sauce
Gomashio efter smag
Evt. et par terninger frosen spinat
En helt masse soyafløde –gerne en hel karton
Et løg finthakket
1 tsk. vitamin B flager (også kaldte gærflager)
 
Se flere opskrifter på Saucer, dips og dressinger

Alle opskrifter af Tamaswini:



Wannabe-soyayoghurt




Kommentarer

Bibbi
11 år siden

Mmm, ser lige tilpas syndig ud! :P Må testes ved lejlighed.....
Pogo
9 år siden

Jeg plejer at bruge kokosmælk istedet for soyafløde, og finthakket hvidløg :) - Og det lyder lækkert med spinat i..
Marika
9 år siden

Som nyudklækket veganer har jeg to spørgsmål:
Hvad er gomashio og hvor skaffer man det og de dér gærflager? Ser meget lækkert ud! :D
Tamaswini
9 år siden

Gomashio er egentligt bare sesamfrø med salt - du kan godt bruge køkkensalt i stedet :)
Gærflager kan du købe i helsekostbutikker eller på nettet fx http://helsebasen.dk/product/gaerflager-180-g-naturdrogeriet-1845/ - de giver en lidt "ostet" smag, og jeg synes at de er ret anvendelige i fx bechamelsovs - ingen nødvendighed, men meget nice ;)
Marika
9 år siden

Tusind tak, nu giver det lidt mere mening.. Har undret mig meget over de gærflager, hehe.. :D