Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Ovnbagt tomatsovs

Vegansk

En lækker, nem all-round sovs til pasta eller pizza, osv.

Modne, gerne på nippet til overmodne tomater skæres i otte dele, lægges på en bradepande. Olie sprinkles over, lidt salt og sukker tilsættes. Der krydres med oregano og peber. Hele hvidløgsfed med skrællen på fordeles mellem tomaterne.

Det bages i ovnen ved 160 grader i 45 - 55 min. Det afkøles, og skrællen fjernes fra hvidløgene, som nu er bløde og søde. Det hele hakkes kort i en foodprocessor.

Man kan variere sovsen ved at tilføje rodfrugter skåret i små tern, fx. gulerødder eller selleri.

Løg hakkes fint og svitses i 2 tsk olie i en kasserolle, og når løgene er klare tilsættes sovsen og varmes gennem. Serveres med fuldkornspasta al dente, eller til pizza, bruschetta, osv.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Thommie

Ingredienser:

5 stk tomater
5 fed hvidløg
1 tsk salt
1 tsk sukker
Oregano
Peber
Olie
Rodfrugter
1 løg
 
Se flere opskrifter på Grøntsagsretter