Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Spicy efterårs linsegryde

Spicy efterårs linsegryde

Vegansk

Kom linserne (jeg anvendte typen “Dupuy” – de er mindre end almindelige grønne linser) i en gryde og kig efter for misfarvede eller beskadigede linser. Tilsæt vand og flået tomat og lad retten simre i 30 min. (Rør i gryden en gang imellem)

Når linserne endnu har lidt bid, men ikke er rå, snittes porre og de sættes til side mens retten smages til med Herbamare urtebouillon, Sambal Oelek, karry og Garam Marsala. Porre og hvidløg simrer med i retten de sidste 5 min. Tilsæt lidt sojafløde for at give retten en mere cremet konsistens, og mango chutney for at give den sødme. Drys evt. retten med lidt hakket persille eller gomasio inden servering…

(En kold rest er lækker dagen efter til en sund og nem frokost)


Bedømmelse: 9 / 10 på 7 stemmer.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

2dl økologiske grønne linser
3 dl vand
1 dåse økologisk flået tomat
2 tsk. Herbamare urtebouillon
½ tsk. Sambal Oelek
½ tsk. Garam Marsala
1 tsk. god karry
1 spsk. Mango Chutney
½ presset kinesisk hvidløg
¼ porre
2 spsk. sojafløde

 
Se flere opskrifter på Bønner, linser og andre bælgfrugter

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.:






Kommentarer

AndreaMD
6 år siden

I lååååååve it !! :D
Tosseren
4 år siden

Hvor køber du utre boullion og de forskellige krydderier (Sambal olek (er det egentlig ikke chili paste) og masala? :D
Luna_Månebarn
4 år siden

Tosseren: Jeg køber den i helsekostbutikker eller i Føtex. Sambal Oelek og masala køber jeg hos grønthandlere, og jo, det er lige præcis chili paste. :)