Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Dhal og Ris

Dhal og Ris

Vegansk

Dhal og Ris
Indisk Dhal med Ris:
Ris:
300 g basmati ris
½ løg fra "tarkaen"
5 nelliker
5 hvide kardemomme
5 brune kardemomme
2-3 stykker hel kanel
2-3 laurbær blade
5½ dl vand
1 tsk salt
Ris og Linser vaskes først i lunken vand til vandet er klart, lad dem stå i det rene vand når de er færdig vasket
løget hakkes fint, (halvdelen gemmes til tarkaen)
løget steges i lidt olie og når de er lysebrune tilsættes krydderierne, og vandet sies fra risen og risen tilsættes, rør lidt rundt og tilsæt vand og salt og kom låg på, sænk varmen til 1-2½ på komfuret, et sted mellem helt lav og middel, kog i 28-35 min, lad vær med og løfte på låget undervejs.

300 g røde linser

Tarka:
olie
1 løg (halvdelen går til risen)
7 fed hvidløg revet
et stykke frisk ingefær 5 cm revet
2-3 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
2 tsk hel brune sennep frø
½ tsk hing (asafoetida)
½ tsk rørsukker
Linser sættes over og koger møre efer 15-20 min
og tarkaen laves:
olie varmes op og sennepsfrøene kommes i, når de begynder og "poppe" kommes hing i og løget tilsættes og steger til det er lysebrunt, og garam masala og gurkemeje samt sukker kommes i der røres lidt og hvidløg og ingefær blandes i. Det tages af varmen og kommes i linserne når de er færdig kogt, der smages til med salt, og serveres med ris og evt noget fladbrød og salat


Bedømmelse: 9 / 10 på 8 stemmer.

Skrevet af Katja Ivalu

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Bønner, linser og andre bælgfrugter