Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Tempeh i sirlig kokossauce.

Vegansk

Wuuhuuu!

Vegkons første tempeh opskrift.

Tempeh er et indonesisk produkt, der ikke er super kendt i Danmark.
Det er en skam.

Det er lavet af søjabønner og man kan sammenligne det lidt med tofu.
Men tempeh indeholder hele sojabønner, der er gæret sammen.

Det giver det et højere indhold af protein, fibre og vitaminer.
Desuden gør gæringen det nemmere for os at optage proteinerne.


Nå... Nok om det.


Tempeh har (i modsætning til tofu) en ret kraftig smag inden tilberedning.
Ja, den er sgu bitter ad helvede til. Derfor starter dui med at koge den. Det trækker noget af den bitre smag ud.
Krydderierne giver den bitre smag modspil, citrussaften giver et fantastisk frisk pift og kokosmælken runder smagen lækkert af.

Velbekomme!




Opskrift:
Skær tempeh i tern eller strimler og kog den i boillion i ½ time.
(Imens kan du skære grøntsager ud, drikke en øl og læse avisen.)

Opvarm olie i en tykbundet gryde og put tempehstrimlerne i.
Krydr med masser af karry, chili og hvidløg, og steg det i et par minutter.

Tilsæt gulerødder og peberfrugt, og lad det stege med i et par minutter.

Tilsæt dåsen med kokosmælk og put de tre (hele) strimler citrongræs i.
Lad det stå og koge i minimum en halv time.

Tilsæt citronsaft og bambusskud og kog det igennem et par minutter.

Fisk citronstængerne op af retten.

Smag til med salt og peber.
- og mere chili og karry, hvis du lyster.


Server sammen med ris.


Bedømmelse: 3 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af Klidmonsteret

Ingredienser:

1 pk tempeh
vand
1 boullionterning

1 peberfrugt i tern
1-2 gulerødder i tern
1 dåse kokosmælk
1 dåse bambusskud

lidt olie.

3 stænger citrongræs (kan udelades)
Hvidløg
Karry
Chili
Saften fra ½ citron
salt
peber
 
Se flere opskrifter på Bønner, linser og andre bælgfrugter


Kommentarer

Pogo
8 år siden

Er det nødvendigt at koge tempeh generelt, eller er det kun for smagen?
Jeg plejer bare at ligge det i lage af soyasauce mm. og så stege det..
Klidmonsteret
8 år siden

Det er ikke nødvendigt, men jeg har indtryk af, at de fleste foretrækker det...

Plejer du at lade være og intet har imod smagen, så bare gør som du plejer...