Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Jordskokker med rødvin og gruyere

Vegansk

Find et keramik-fad MED LÅG til retten. Smør indersiden. Arrangér jordskokker, champignoner, grønt og krydderier efter samme princip som lasagne.

Lav Jamie Oliver-tricket i et tomt syltetøjsglas med 1-2 dl vand med bouillionterning, rødvin, tamari og olivenolie. Med andre ord, bland/pisk det. Hæld over fadet og læg låg på. Smid det i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter.


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Christian W

Ingredienser:

450 g jordskokker, skrællet og skåret i tynde skiver
2 store spsk ekstra jomfruolivenolie
3-4 hvidløg
½ lille stærk chili, meget fint hakket
½ bouillonterning
1 god sjat tamari eller lys soyasauce
½ dl rødvin (eller hvidvin)
100-150 g svampe skivet som jordskokkerne
(50 g gruyere, revet. Kan sagtens udelades uden retten bliver ringere, men sparrer godt med jordskokker)
1 spsk finthakket persille eller purløg
halvsalt og sort peber
 
Se flere opskrifter på Kartofler og andre rodfrugter


Kommentarer

Astrid
14 år siden

Men hvad med Gruyeren? Hvornår skal den I?