Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Krydret æblemoussaka med nøddefars

Vegansk

Du skal bruge:

ca. 500g aubergine
salt, olivenolie, rasp, smør/vegetabilsk margarine

nøddefars:
3 dl hakkede nødder (f.eks valnøddekerner)
3 madæbler
1 løg 1 fed hvidløg
1 ½ dl soyafløde
saft af en citron
½ tsk muskat
½ tsk oregano
½ tsk kanel
½ tsk koriander 

Skyl auberginerne og befri dem for stilk og blade. Skær dem i ½ cm tykke skiver. Læg skiverne i salt i ca. ½ time og skyl dem derefter i koldt vand. Tør aubergineskiverne. Læg alle aubergineskiverne på en tallerken og varm/forbag dem i ca. 3 min. i mikroovnen.

Skyl æblerne. Befri dem for stilk og kernehus. Riv æblerne groft eller skær dem i små tern. Pil løget. Finhak det. Bland de hakkede nødder med æblestykker og løgstykker. Rør fløde og krydderier i. Drys med lidt salt.

Sæt ovnen på 180 grader. Smør fadet med olie. Beklæd det med aubergineskiver. Fordel æblenøddefarsen over. Dæk med de sidste aubergineskiver. Drys med rasp og kom smørklatter øverst. Sæt fadet i ovnen i ca. 30-40 min.

Serveringsforslag: kogte kartofler og dampede grøntsager.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af bee

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad