Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Polenta fritter

Polenta fritter

Vegansk

Du skal gøre:

Kog 4 kopper vand i en gryde. Når vandet koger tilsætter du polentaen og salt. Rør konstant mens du hælder i. Lad polentaen koge og rør konstant. Lad det koge i ca. 8 min. Tilsæt olie og b-gærflager. Rør og bland alle ingredienserne i gryden.

Hæld polentaen i et oliesmurt fad. Brug en spatel eller en træske til at gøre overfladen jævn. Sæt fadet i køleskabet natten over/i mindst 4 timer. Det er vigtigt at polentaen er fast og kold inden man begynder på næste skridt.

Når polentaen er kold, tænd da ovnen på ca. 200 gr. og tænd også for grillen. Læg bagepapir på en bageplade og smør bagepapiret med lidt olie.

Tag polentaen ud af fadet og læg den på et skærebræt. Skær polentaen i skiver på ca. 1cm og skær derefter polentaen i mundrette "pommes frites" størrelse. Læg polentafritterne på bagepladen og smør lidt olie ovenpå.

Bag og grill polentafritterne i ca. 10 min. eller indtil oversiden de er sprøde/lysebrune. Vend polentafritterne og bag/grill dem på den anden side i endnu 5 min indtil de er sprøde/lysebrune. Tag polentafritterne ud og kom salt på. Hæld dem i en skål og server.


Bedømmelse: 9 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af bee

Ingredienser:

1 ½ kop polenta (den hurtigkogte)
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. b-gærflager (nutritional yeast flakes)
Ketchup til servering
 
Se flere opskrifter på Kartofler og andre rodfrugter


Kommentarer

tino
14 år siden

hvorhenne kan man købe polenta?
bee
14 år siden

Godt spørgsmål:-) Jeg køber det altid, når jeg er ude at rejse (gerne i Frankrig). Men jeg mener også du kan købe det i f.eks. Dansk Supermarkeds butikker.
ProVeganSocieties
14 år siden

Man kan i hvert fald få det i Irma