Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Kartoffelkroketter med hasselnødder og rosmarin

Kartoffelkroketter med hasselnødder og rosmarin

Vegansk

Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og kog dem møre. Hak hasselnødder i en blender eller en minihakker indtil de er findelte. (Der må godt være nogle større stykker imellem). Løget pilles og skæres i små tern, eller hakkes i minihakkeren. Mos kartoflerne med en gaffel og tilsæt mosen til de hakkede nødder og løg. Smag til med de øvrige ingredienser. Tilsæt lidt kogevand fra kartoflerne hvis massen er blevet for fast. Fordel kroketterne med en ske på en bageplade med et stykke bagepapir smurt med olivenolie. Mas dem let flade med en gaffel men forsøg at få en grov struktur frem. Pensel kroketterne med olivenolie på toppen, drys havsalt (eller gomasio - brug rigeligt, som jeg brugte) og rosmarin hen over, brug gerne frisk rosmarin! Bag dem i ovnen i ca. 30 time ved 200-225 grader.

Rosmarin og karry kan erstattes med andre krydderier alt efter, hvad kroketterne skal bruges sammen med. Frisk timian f.eks., hvilket også kan skaffes i egen have året rundt. Jeg kom en ordentlig portion persille og noget dild i også (undlod karry og brugte lidt gurkemeje istedet), hvilket smagte rigtig dejligt.

Portionen her var nok til 2 voksne personer, da jeg lavede den....
Opskriften kommer fra www.hijaluna.wordpress.com, men jeg synes den er så god, så den også skal være tilgængelig her :-)


Bedømmelse: 10 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af bee

Ingredienser:

Ingredienser
500 g. kartofler
100 g. hasselnødder
1 lille løg
ca. 2 tsk. havsalt eller urtesalt
Peber
1 knivspids karry
1-2 fed hvidløg
½ tsk. røget paprika
 
Se flere opskrifter på Kartofler og andre rodfrugter


Kommentarer

Nanna
9 år siden

Jeg vil helt sikkert lave dem igen, men jeg synes ikke der skal lige så mange nødder i næste gang.
AkupunkturAnni
4 år siden

Dejligt tilbehør, men her taler vi ikke om kalorier :)