Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
'Kødboller'

'Kødboller'

Vegansk

1. bland linser, grønsagsboullion, løg og hvidløg i en gryde og kog. Skru derefter ned for varmen og lad linserne simre med låg i omkring 20-25 minutter eller indtil de er helt bløde. Fjern fra kogeplade og mos godt, fx med en gaffel.

2. Imens, opvarm olivenolie i en lille pande på mediumhøj varme. bland champignon og timian i og sautér indtil champignonerne er meget bløde, omkring 4-6 minutter.

3. kombiner halvdelens af linsemixen med champignonerne, knust hørfrø og gærflager i en food processor eller blender og mix til helt fint. hæld det over i de andre linser og mix med en træske indtil blandet. Langsomt bland melet sammen med linserne, 1 spsk ad gangen, indtil blandingen kan formes. Lad blandingen stå indtil den har rumtemperatur og form dem så til 'kødboller'.

4. Steg nu linsebollerne. Opvarm en smule olie i en storm pande over medium varme. Læg linsebollerne på når olien er varm og steg dem så de ikke rører hinanden, og til de er gyldenbrune på alle sider, omkring 4 minutter. Gentag til alle er færdige :)

5. Nu kan du bestemme om de skal i en tomatsauce eller hvad du nu har tænkt dig at gøre med dem. De kan sagtens også bruges i wraps eller hvad man nu har lyst til :)


Bedømmelse: 9 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af Sidney

Ingredienser:

2 kopper røde linser, rensede
3 kopper grønsagsboullion
½ kop finthakket løg
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk olivenolie, + til stegning
230 g skiveskåret champignon
1 tsk timian
1 kop B-vitamin gærflager
1 kop knuste hørfrø
½ kop glutenfri mel
 
Se flere opskrifter på Bønner, linser og andre bælgfrugter

Alle opskrifter af Sidney:






Kommentarer

ProVeganSocieties
10 år siden

Er det kæmpevigtigt at det er glutenfri mel?


*pro.
Kat
10 år siden

Er det et billede af retten eller er det et billede af rigtige kødboller?
Tamaswini
8 år siden

Jeg synes, at det lyder frådern!
RebeccaSelmer
6 år siden

Har lavet dem til aftensmad idag, og både jeg, min mand og vores datter (10 mdr) var vilde med dem... Jeg kom dog 2 skefuld hørfrøskum samt 1/2 kop havregryn i i stedet for knustehørfrø, da min mand ikke tåler hørfrø så godt...
RebeccaSelmer
6 år siden

Har lavet dem til aftensmad idag, og både jeg, min mand og vores datter (10 mdr) var vilde med dem... Jeg kom dog 2 skefuld hørfrøskum samt 1/2 kop havregryn i i stedet for knustehørfrø, da min mand ikke tåler hørfrø så godt...
TaliaLovdal
5 år siden

kan både bullion og gærflager udelades, dem jeg har muglighed for at bruge er med mælk og skummetmælkspulver i hvilket ikke lige er veganske!
Sidney
5 år siden

ja selvfølgelig kan det . tænk kreativt og du kan udskifte whatever :)
Sidney
5 år siden

ville dog foretrække en grønsagsbouillon giver mere smag end skummetmælkspulver