Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Bengalsk dal

Vegansk

Steg løget forsigtigt i tykbundet gryde i olie til det begynder at brune i bunden. Tilsæt vand og linser. Når det koger tilsættes gurkemeje og salt. Koges i ca. 20 min. Linserne skal være helt udkogte, så konsistensen bliver grødet. Brug evt. et piskeris til at slå linserne i stykker.

Når linserne er næsten udkogte tilsættes garam masala, karry, sukker, koriander og smag evt. til med gelé så linsegrøden bliver sødlig.

Steg kanel, kardemomme, chili, kommen, sennepsfrø og nellike på en hed pande med olie i ca, 30 sek. til sennepsfrøene begynder at poppe. Tilsæt derefter kokosmel og steg for mindre varme til kokosmelet er brunet.

Rør de stegte krydderier til linserne eller servér dem ved siden af.

Servér evt. retten med Naan-brød (se opskrift) eller ris.


Bedømmelse: 7 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Astrid

Ingredienser:

Olie
1 løg skåret i fine strimler
5 dl vand
200 g røde linser (grundigt skyllede)
½ tsk. gurkemeje
salt

1 tsk. garam masala
½ tsk. stærk karry
2 tsk. sukker
1 tsk. stødt koriander
Evt. rønnebærgelé eller en anden sød gelé

Olie
5 cm kanelstang
5 grønne kardemommekapsler
½-1 frisk middelstærk chili skåret i små stykker
½ tsk. hel kommen
½ tsk. sennepsfrø (gule eller grønne)
5 nelliker eller lidt stødt nellike
1 spsk. kokosmel
 
Se flere opskrifter på Bønner, linser og andre bælgfrugter

Alle opskrifter af Astrid:



Naan

Bengalsk dal