Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Samosaer

Samosaer

Vegansk

Dejen:

250 g mel
10 g bagepulver
½ tsk salt
150 ml vand
40 g usaltet plantemagarine/vegan smør koldt og skåret i tern

Fyld: 30 ml rapsolie
1 lille finthakket løg
2 fed hvidløg, finthakket
1 rød chili uden kerner, finhakket (eller efter smag)
350 g kogte melede kartofler i små terner
75 g letkogte ærter
Salt
Vegetabilsk olie til friturestegning

Dejen laves således:

Si mel, bagepulver og salt i en skål. Ælt det kolde smør i indtil det bliver som brødkrummer. Hæld vandet i og bland det så godt at det bliver en blød dej.

Del dejen i ca 12 stykker og lad dejstykkerne hvile i ca 30 minutter med et fugtigt klæde over.

Fyldet laves herefter ved at svitse løg, chili og hvidløg i olie, indtil det bliver gyldent.
Tilsæt kartoftler og mos dem med en gaffel (til en grov kartoffelmos). Tilsæt sal og ærter.

Herefter rulles dejen ud i de 12 stykker. Man placerer fyldet i midten. Pensl kanten af hver dejrunding med lidt vand. Fold dejen hen over fyldet, så de formes til en trekant. Tryk dem lidt ned. Husk at lukke enderne godt, så fyldet ikke ryger ud!

Opvarm olien i en tykbundet gryde. steg samosaen i olie indtil den er sprød og gyldenbrun


Bedømmelse: 9 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af Oy

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider

Alle opskrifter af Oy:



Havregryns småkager




Kommentarer

Carrot
9 år siden

Meget god opskrift. Jeg ændrede dog ret meget ved fyldet, og jeg lavede dem i ovnen i stedet for friture. De blev gode :D
Kilroy
9 år siden

Jeg kan bare ikke undvære spidskommen i samosaer - blot min personlige smag;)
Du må hjertens gerne medbringe en røvfuld af dem om 2 uger :D
Oy
9 år siden

Skal nok tage nogle med om 2 uger ;o)