
Imamen der besvimede
Vegansk
Udover at have et sjovt navn kan retten prale af at være tyrkisk. og smage helt fantastisk.Denne opskrift er til én person som hovedret eller to personer til forret.
Auberginen skæres over i to på lang og blomsten fjernes. Læg auberginerne i et ildfast fad med skindet opad. Skindet smøres med olivenolie.
Bouillonen eller vand og grønt i grove stykker puttes ved.
Bages ved 200 grader i 25 min.
Imens gøres grøntsagerne klar: Hvidløg, forårsløg, ingefær og persille hakkes. Tomaterne skæres i tern.
Når auberginerne er færdige fjernes så meget kød forsigtigt. Dette skæres i tern.
Svits forårsløg og hvidløg. Tilsæt aubergine og tomat og lad det simre 5-6 min. Til sidst smages til med salt og peber og den ene håndfuld persille.
Fyld skindet med grøntsagerne og drys med pinjekerner.
Bages i 30 min ved 200 grader. Herefter drysses med persille og voila! Imamen er besvimet.
Serveres bedst bare med brød og persille/hvidløgs"smør".
Bedømmelse: 9 / 10 på 2 stemmer.
Skrevet af Klidmonsteret
2-3 fed hvidløg
2 forårsløg
2 tomater
2 små håndfulde persille.
salt
peber
olivenolie
2-3 spiseskefulde pinjekerner.
og
ca 1-2 dl bouillon.
eller
½ citron i tern
1 citrongræs
1 forårsløg
3-4 fed hvidløg
ca 2 dl vand
lidt ingefær
salt
peber
Skrevet af Klidmonsteret
Ingredienser:
1 aubergine2-3 fed hvidløg
2 forårsløg
2 tomater
2 små håndfulde persille.
salt
peber
olivenolie
2-3 spiseskefulde pinjekerner.
og
ca 1-2 dl bouillon.
eller
½ citron i tern
1 citrongræs
1 forårsløg
3-4 fed hvidløg
ca 2 dl vand
lidt ingefær
salt
peber
Alle opskrifter af Klidmonsteret:
Fuldkornspandekager med speltkernefyld
Gulerødder med karse og kapers
Efterårssalat
Bønnescrample
Tempeh i sirlig kokossauce.
Sommerskønne vintergrøntsager
Nemme og lækre havregrynspandekager
Tropekål
Kommentarer
Skipper Skræk
10 år siden
10 år siden
Hvor er olivenolien?


Jeg bruger selv (og det gør de fleste vidst) almindelige zitaur løj eller rødløg, fremfor forårsløg, men vil da prøve med forårsløg engang. Ligesom pinje kerner er en optional normalt, så tyrkiske grønne peber også - som jeg plejer at bruge

Anyways, thumbs up.
Klidmonsteret
10 år siden
10 år siden
Haha... Ups, der var en kender...
Jeg ved slet ikke, hvad man plejer... Jeg gik ud fra Kirsten Skaarups opskrift - Den hjemmelavede bouillon er heller ikke helt traditionel men dog rigtig lækker.
Pinjekernerne var dog helt fantastiske heri - rigtig lækkert med noget sprødt til de bløde grøntsager...
Mrs Darling
10 år siden
10 år siden
hvad er en citronstang?
Klidmonsteret
10 år siden
10 år siden
Haha... Det lød også forkert... Citrongræs :-)
Jeg retter det lige...
Tamaswini
9 år siden
9 år siden
Jeg synes at det var rigtigt lækkert! Også selvom at jeg ikke havde forårsløg, persille eller pinjekerner

Klidmonsteret
9 år siden
9 år siden
Godt at høre Tama... Lyder lækkert med spidskommen...
Turtley
8 år siden
8 år siden
Alt er lækkert med spidskommen!
Spidskommen, spidskommen, spidskommen, spidskommen!