Falafel (ca.25 stk)
Vegansk
Udblød kikærterne natten over (mindst 12 timer) i rigelig vandOverhæld bulguren med kogende vand så det lige dækker, og lad det trække 10 min.
I foodprocessor blendes de afdryppede kikærter til en helt fin masse, sammen med hvidløg, salt, spidskommen, koriander, peber, løg, persille, citronsaft og æg/hørfrøskum - rør til sidst mel og bulgur i og lad massen hvile i køleskab ½ time.
Varm olien op i en gryde, til den syder om en tændstik.
Form massen til valnøddestore kugler, som friteres til de er gyldne og popper op til overfladen - pas på ikke at fritere for mange ad gangen.
Eller varm ca.2 spsk olie på en pande.
Form små bøffer(4-5 cm i diameter og 1 cm tykke) steg på begge sidder ved mellem-høj temp.
Bedømmelse: 10 / 10 på 3 stemmer.
Skrevet af Henriette
4 spsk bulgur
3 fed hvidløg
2 tsk salt
1½ tsk st. spidskommen
1½ tsk st. koriander
½ tsk friskkværnet peber
1 lille løg
3 spsk hakket persille
1 spsk citronsaft
1 æg(Eller hørfrøskum af 1 spsk knust hørfrø og ½ dl vand)
3 spsk fuldkornshvedemel
olie til fritering/stegning
Tilbehør:
Yoghurt(Eller soja-yoghurt) naturel smagt til med fx tahini, hvidløg og/eller chili.
Salat, tomat, agurk, rødløg mm
Pitabrød
Skrevet af Henriette
Ingredienser:
200 g kikærter4 spsk bulgur
3 fed hvidløg
2 tsk salt
1½ tsk st. spidskommen
1½ tsk st. koriander
½ tsk friskkværnet peber
1 lille løg
3 spsk hakket persille
1 spsk citronsaft
1 æg(Eller hørfrøskum af 1 spsk knust hørfrø og ½ dl vand)
3 spsk fuldkornshvedemel
olie til fritering/stegning
Tilbehør:
Yoghurt(Eller soja-yoghurt) naturel smagt til med fx tahini, hvidløg og/eller chili.
Salat, tomat, agurk, rødløg mm
Pitabrød