Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Makrelsalat med medfølelse

Makrelsalat med medfølelse

Vegansk

Fremgangsmåde

2 dl røde linser kommes i en gryde og tilsættes 4 dl vand tilsat 2 tsk. havsalt. Koges i ca. 10 min – eller til de er møre! Drænes for overskydende væske gennem en sigte og blendes med de soltørrede tomater og tomatpure, palmehjerter, (kan købes i blandt andet Føtex) gærflager og olie. (Kan udelades, men giver en federe konsistens) Når “makrelsalaten” er blevet cremet og lækker, kommes den i en skål og tilsættes finthakket løg, hakket bladselleri, kapers, gulerødder i tern, ketchup, sojayoghurt og vegansk mayo. Smages til med salt, peber, citronsaft, karry, Dijon sennep og røget paprika.

Opbevar salaten i en boks i køleskabet og server den på ristet rugbrød med fx frisk tomat, frisk eller syltet agurk eller mayonnaise…?




Bedømmelse: 5 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

2 dl. røde økologiske linser
2-3 soltørrede tomater
2 tsk. tomatpure
1. spsk. olie
1 mellemstort løg
1-2 stænger bladselleri
2-3 spsk. Nutritional yeast/gærflager
1-2 tsk. hvidløgspulver
1 knivspids røget paprika
Havsalt
1 knivspids karry
Et squeeze friskpresset øko-citronsaft
Godt med friskkværnet sort peber
1-2 spsk. ketchup
1-2 tsk. Dijon sennep
1 spsk. sojayoghurt
1 spsk. vegansk mayo
1-2 små gulerødder i tern
½ dåse palmehjerter
½ glas kapers
 
Se flere opskrifter på Pålæg

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.:






Kommentarer

RikkeNielsen
8 år siden

Hvor lang tid kan det holde sig?
Luna_Månebarn
8 år siden

3-4 dage vil jeg skyde på. Derefter bliver den måske lidt kedelig, men ikke dårlig... :)
Amy
7 år siden

Smager også godt hvis man kun har:
Linser, soltørrede tomater, olie, paprika, karry, peber, gulerod og ketchup :D
Victor
5 år siden

Helt fantastisk.
Jeg gik ud fra at hvidløgspulveret også bare skulle i til sidst.