Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Glutenfrit grovbrød med lækker skorpe

Glutenfrit grovbrød med lækker skorpe

Vegansk

Forleden skraldede jeg 7 poser fuldkornsrismel, 3 poser hirsemel og 1 pose majsmel - alt sammen økologisk! Jeg havde imidlertid aldrig haft rismel mellem mine hænder før, så da forsøget med at lave rismælk blev en fiasko fandt jeg en opskrift bag på posen. Den er SÅ lækker! Tyggekonsistensen er lidt anderledes end med hvedemel, men ikke noget der forringer oplevelsen og så er skorpen bare supersprød!

Sådan gør du:
Hørfrøene overhældes med 4 dl kogende vand og lad det trække i 1 time. Sveskerne blendes med 1 dl vand. Lige før ingredienserne blandes, opløses gæren i 1 dl vand med salt og sukker, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen hældes i en smurt, aflang form (eller hvad du har) og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Bages nederst i ovnen ved 200 grader (el. 175 grader varmluft - måske heraf skorpen!?) i 1 time og 15 min.
Voilá! :)
Jeg kunne som sædvanlig ikke vente med at smage brødet til det var kølet af og når jeg normalt laver rugbrød er det lig med at det mere eller mindre falder fra hinanden og bliver uformeligt. Men således opfører glutenfrit grovbrød sig ikke! Og dermed kan man nyde rygende varmt brød, der minder utrolig meget om rugbrød i strukturen og se smøret smelte pletvist inden du sætter tænderne i det. Uhm!


Bedømmelse: 6 / 10 på 5 stemmer.

Skrevet af RebeccaKruse

Ingredienser:

6 dl vand
75 g hørfrø
10 svesker
50 g gær
2 tsk. rørsukker
3 tsk. havsalt
150 g fuldkornsrismel
150 g hirseflager
100 g majsmel
100 g boghvedegryn (jeg brugte skraldede øko byggryn)
50 g solsikkekerner
 
Se flere opskrifter på Brød

Alle opskrifter af RebeccaKruse:






Kommentarer

Luna_Månebarn
12 år siden

Yum! Lyder vildt lækkert. Og nemt! Tak for opskriften. :-D

Aicha
12 år siden

Det lyder lækkert, og minder lidt om en shake-n-bake fra Finax, jeg engang prøvede. Super god. Hvor meget hørfrø skal der bruges?
-Mette-
12 år siden

Den var rigtig nem og god. Tak for opskriften
Kat
11 år siden

Er det ikke meget mættende, det inderholder jo vildt mange kerner + svesker?
Kat
11 år siden

Iøvrigt lyder opskriften god :)
Tamaswini
11 år siden

Mit blev med 100 gr. groft speltmel, da vi ingen hirseflager havde, så ikke helt glutenfrit... Men virkeligt godt brød, med en fantastisk krumme :O)
Buch
10 år siden

Kan man få fuldkornsrismel og hirseflager og boghvedgryn i supermarkederne?