
Glutenfrit grovbrød med lækker skorpe
Vegansk
Forleden skraldede jeg 7 poser fuldkornsrismel, 3 poser hirsemel og 1 pose majsmel - alt sammen økologisk! Jeg havde imidlertid aldrig haft rismel mellem mine hænder før, så da forsøget med at lave rismælk blev en fiasko fandt jeg en opskrift bag på posen. Den er SÅ lækker! Tyggekonsistensen er lidt anderledes end med hvedemel, men ikke noget der forringer oplevelsen og så er skorpen bare supersprød!Sådan gør du:
Hørfrøene overhældes med 4 dl kogende vand og lad det trække i 1 time. Sveskerne blendes med 1 dl vand. Lige før ingredienserne blandes, opløses gæren i 1 dl vand med salt og sukker, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen hældes i en smurt, aflang form (eller hvad du har) og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Bages nederst i ovnen ved 200 grader (el. 175 grader varmluft - måske heraf skorpen!?) i 1 time og 15 min.
Voilá!

Jeg kunne som sædvanlig ikke vente med at smage brødet til det var kølet af og når jeg normalt laver rugbrød er det lig med at det mere eller mindre falder fra hinanden og bliver uformeligt. Men således opfører glutenfrit grovbrød sig ikke! Og dermed kan man nyde rygende varmt brød, der minder utrolig meget om rugbrød i strukturen og se smøret smelte pletvist inden du sætter tænderne i det. Uhm!
Bedømmelse: 6 / 10 på 5 stemmer.
Skrevet af RebeccaKruse
75 g hørfrø
10 svesker
50 g gær
2 tsk. rørsukker
3 tsk. havsalt
150 g fuldkornsrismel
150 g hirseflager
100 g majsmel
100 g boghvedegryn (jeg brugte skraldede øko byggryn)
50 g solsikkekerner
Skrevet af RebeccaKruse
Ingredienser:
6 dl vand75 g hørfrø
10 svesker
50 g gær
2 tsk. rørsukker
3 tsk. havsalt
150 g fuldkornsrismel
150 g hirseflager
100 g majsmel
100 g boghvedegryn (jeg brugte skraldede øko byggryn)
50 g solsikkekerner
Kommentarer
Luna_Månebarn
13 år siden
13 år siden
Yum! Lyder vildt lækkert. Og nemt! Tak for opskriften. :-D
Aicha
13 år siden
13 år siden
Det lyder lækkert, og minder lidt om en shake-n-bake fra Finax, jeg engang prøvede. Super god. Hvor meget hørfrø skal der bruges?
-Mette-
12 år siden
12 år siden
Den var rigtig nem og god. Tak for opskriften
Kat
12 år siden
12 år siden
Er det ikke meget mættende, det inderholder jo vildt mange kerner + svesker?
Kat
12 år siden
12 år siden
Iøvrigt lyder opskriften god

Tamaswini
12 år siden
12 år siden
Mit blev med 100 gr. groft speltmel, da vi ingen hirseflager havde, så ikke helt glutenfrit... Men virkeligt godt brød, med en fantastisk krumme :O)
Buch
11 år siden
11 år siden
Kan man få fuldkornsrismel og hirseflager og boghvedgryn i supermarkederne?