Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Rabarberkage med kokos/vaniljecreme

Rabarberkage med kokos/vaniljecreme

Vegansk

Da jeg faldt over denne skønne opskrift (jeg fandt den på JensD's blog :D) havde jeg lige købt tre dåser økologisk kokosmælk i Netto for ikke mindre end 8 kr. stykket. Helt vanvittigt billigt – ikke mindst fordi at kokosmælken var usædvanlig tyk, cremet og velsmagende! Bedre end noget andet kokosmælk jeg har smagt. (Mærket hedder “White Elephant” og er importeret fra Thailand af firmaet Presmann) Det var derfor ikke så underligt at jeg straks tænkte at sojamælken i opskriften skulle udskiftes med denne lækre og fede kokosmælk. Rapsolien i opskriften skiftede jeg ud med kokosolie og vaniljesukkeret blev skiftet ud med kornene fra en lækker økologisk vaniljestang jeg havde liggende i skabet.

Jeg er senere kommet til at se at kokosmælken indeholder et E-nummer! Jeg har tjekket det. E-412 er ikke animalsk men er blot et tal for guargummi – et kulhydrat der udvindes af frøene fra bælgplanten Guar. Stoffet bruges som stabilisator…


Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser undtaget rabarber i en foodprocessor eller minihakker til en cremet dej. Da dejen er vegansk kan man roligt smage på den og tilsætte mere salt, sukker osv… Bagepulver tilsætte til sidst og dejen hældes i en ca. 24×24 form. Rabarberstykkerne skæres i ca. 1 cm tykke stykker, lægges ovenpå og trykkes let ned i dejen. Kagen bages midt i ovnen ved ca. 200 grader i 35-40 min. Ved varmluftovn er 175 grader nok. Drysses med flormelis.

Kokos/vaniljecreme


Alle ingredienser blendes… Serveres sammen med kagen og en masse frisk frugt! :D

http://hijaluna.wordpress.com/2010/06/13/rabarberkage-med-kokoscreme/




Bedømmelse: 8 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

Kagen

200 rabarber
200 g. øko kokosmælk
50 g. koldpresset øko kokosolie
175 g, hvedemel
1 spsk. maizena
175 g. rørsukker
Kornene fra én stang vanilje
1 ½ tsk. bagepulver
½ tsk. havsalt



Kokos/vaniljecreme

100 g. koldpresset øko kokosolie
50 g. øko kokosmælk
3 ½ spsk. agavesirup
½ – 1 tsk. ægte vaniljekorn (alternativt kan vaniljesukker anvendes)
1 knivspids havsalt
2 spsk. kokosmel
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.:






Kommentarer

Mrs Darling
9 år siden

Hvorfor bød du ikke på sådan en, da jeg var på besøg hos dig? Er grusomt fornærmet...
Luna_Månebarn
9 år siden

Åhh.... Jeg have ellers liiige bagt en. Ville du have haft et stykke med...? ;-)