Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Makiruller med quinoa & rugkerner - Fra Kanon Føde på Dr2

Makiruller med quinoa & rugkerner - Fra Kanon Føde på Dr2

(Vegansk)

Skrevet af Christinamichelle

Læg noritangen på en bambusmåtte. Bland den kogte afkølede quinoa og de kogte rugkerner i en skål sammen med risvinseddike, lidt sirup og salt. Fordel blandingen på noritangen, lad de sidste 3 cm. længst væk fra dig selv, være fri for fyld.

Lav en lille fordybning i quinoablandingen og læg de strimlede grøntsager og mangoen i fordybningen. Rist sesamfrø og løgfrø på en tør pande og fordel dem henover fyldet sammen med finthakket mynte. Brug bambusmåtten til at rulle noritangen stramt om fyldet.

Pak makirullen ind i plastikfilm, og læg den på køl til den skal spises. Skær den derefter i mundrette bidder med en meget skrap kniv, og dyp den i hoisindippen.

Hosindip:
Rør de 3 saucer godt sammen. Rist sesamfrø og løgfrø på en tør pande og rør dem i dippen. Spis dippen til makirullerne


Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.

Ingredienser:

Noritang
Kogt quinoa
Rugkerner der har ligget i blød natten over og efterfølgende er kogt
Risvinseddike
Agavesirup, rørsukker eller flydende honning
Maldon salt
Rød peberfrugt, skåret i strimler
Agurk, skåret i strimler
Solmoden mango, skåret i strimler
Ristede sesamfrø og løgfrø
Friskhakket mynte


Hosindip:
Hoisinsauce
Sød chilisauce
Sød sojasauce, Ketjap manis
Ristede sesamfrø og løgfrø
 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider