Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Svampepostej

Vegansk

Hak løg og hvidløg fint, svits i lidt fedtstof, tilsæt svampene, indtil de har smidt vandet og det er fordampet igen. Tilsæt resten og lad småsnurre nogle minutter.
Hæld i smurt fad og kyl i ovnen en times tid ved 175 grader.

Fråd ;)


Bedømmelse: 9 / 10 på 8 stemmer.

Skrevet af Kilroy Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

Et lille løg.
Et par hvidløgsfed.
Ca. 1½ liter svampe (meget gerne kantareller/pigsvampe/østershatte/tragtkantareller).
En brik soyafløde.
En kop kogt ris.
En lille håndfuld hakket hasselnødder.
Et par spiseskefulde opblødte havregryn/speltflager.
En klat tomatpure/ajvar.
Krydderier efter smag, gerne Provencekrydderi/basilikum/oregano.
Et drys røget paprika.
 
Se flere opskrifter på Postejer og andre ovnretter


Kommentarer

Mrs Darling
8 år siden

Kan man bruge tørrede svampe (opblødte) eller blande kantareller og champigoner?
Tamaswini
8 år siden

Tama anbefaler :D
Kilroy
8 år siden

Ja da Anja, man kan bruge alle slags spiselige svampe !!
Anjakastanja
8 år siden

Halløj Kilroy! :-)
Tak for opskriften på en smækkerlækker ret, som gjorde stor lykke i det lille hjem her til aften. Iøvrigt henrykkes jeg over din tilbagelænede måde at skrive opskrifter på - der er absolut ingen grund til at gøre ting besværlige :-D
Kilroy
8 år siden

Ola Anja !!
Glad for du kunne bruge opskriften til noget positivt :D
Better luck med den der ranking next time LOL ;)
Smovs !!
Kilroy
8 år siden

Hov...glemte : der skal rigeligt med friskreven muskatnød i også.....ups, stor mistake ;)
Kilroy
8 år siden

Har efterhånden lavet den adskillige gange med ræddi god respons:)
Man kan slf ekstrapolere med også at tilsætte spinat/linser/kikærter/kål/ærter/asparges/kartofler/quinoa/bulgur/cous cous/grøn eller rød peber/squash/whatever....
Kilroy
8 år siden

Den kan altså snildt trække et par håndfulde havregryn, har jeg erfaret efter at have lavet den 15+ gange :)
Trinche
7 år siden

Hov alt det jeg lige har skrevet forsvandt! Well - ville såmænd bare give "thumbs up" til denne opskrift! Virkelig lækker:D den kunne sagtens være en mulighed når min kødspisende familie kommer på besøg:D
Jeg har spist den både kold og varm:D Hvad kan jeg mere sige....lækkerhed:D
Kilroy
7 år siden

Jaaah Trinche, jeg er også vild med den, og ikke mindst altspisende bliver dejligt overrasket ;)
Mrs Darling
7 år siden

Tak for den, den er så lækker, vi spiste den her til aften (juleaften) med vegansk brun sovs, kartofler og grønkålssalat og det var en klar succes :D 10 points fra mig Kh Anja
Kilroy
7 år siden

Ejj hvor godt Darling-snart-mor, glæder mig I kunne lide den :D
Vi frådede den også her til antijul.
Erfaringen siger mig, at den nemt kan klare 4 - 7 fed hvidløg....det gør slet ikke ondt ;)
PerPer
7 år siden

Hej Kilroy og andre, Opskriften ser super lækker ud, men hvad svarer 1 1/2 liter svampe til i kg?
PerPer
7 år siden

Hej Kilroy og andre, Opskriften ser super lækker ud, men hvad svarer 1 1/2 liter svampe til i kg?
Kilroy
7 år siden

Hej PerPer (fedt navn...heh).....mængden svarer vel til omkring 5-700 gram vil jeg tro....men jo flere jo bedre ;O))
PerPer
7 år siden

Tak:) Og mange tak for det hurtige svar! Jeg tror, at jeg køber ca et kilo godt og blandet lækre svampe og smider i. Endnu en gang mange tak!