Pizza med ost
Vegansk
Biks en dej sammen af lidt gær, vand, lidt sukker, lidt salt og mel. Stil dejen til hævning et lunt sted.Lav en lækker tomatsovs af en dåse hakkede tomater, løg, hvidløg, balsilikum, timian, salt og peber. Tilsæt evt. nogle udskårne champignoner. Sovsen skal koge godt ind, så der ikke er så meget væske tilbage.
Tilbered fyld.
f.eks. Aubergine, tomat, oliven, artiskok osv.
Bred dejen ud på en bradepande og put tomatsovsen og fyldet på. Bag pizzaen i ca 20 min. ved 200 grader.
Så til osten, som laves 5 min. før pizzaen er færdigbagt.
25 g plantemargarine smeltes og der tilsættes 2 spsk mel. pisk melet godt ud i det smeltede margarine og tilsæt 4 dl soyadrik. Kryder med salt, peber og en lille smule muskatnød (evt. lidt sukker). Det hele koges op til en tyk, cremet masse.
Når pizzaen er færdig drysses osten på pizzaen med et piskeris, så det kommer til at ligne ostestrimler.
Og velbekomme

Bedømmelse: 7 / 10 på 1 stemme.
Skrevet af mailis
Vand
Mel
En dåse hakkede tomater
Løg
Hvidløg
champignoner
Aubergine
Tomat
Oliven
Artiskok
Plantemargaring
Soyadrik
Salt, peber, sukker, balsilikum, timian, muskatnød (evt. lidt sukker)
Skrevet af mailis
Ingredienser:
GærVand
Mel
En dåse hakkede tomater
Løg
Hvidløg
champignoner
Aubergine
Tomat
Oliven
Artiskok
Plantemargaring
Soyadrik
Salt, peber, sukker, balsilikum, timian, muskatnød (evt. lidt sukker)
Kommentarer
Kat
10 år siden
10 år siden
Man kunne også putte gærflager i ostesaucen. Det ville sikkert smage godt

Sidney
10 år siden
10 år siden
hmm så skal man jo til at finde gærflager:P
mailis
10 år siden
10 år siden
Ja, det kunne man sagtens. Det skal da lige prøves

Ost
9 år siden
9 år siden
Sojadrik=sojamælk? Ehm, er ny inden for sojavidenskaben

Warzywo
9 år siden
9 år siden
Jeps, det er sojamælk.
Madammen
9 år siden
9 år siden
Kan kun anbefale gærflagerne! - Både som topping (parmesanost erstatning) og som fyld i becemelsovs der så bliver til vegansk ost efter en tur i ovnen

Da jeg kvittede osten var jeg noget lettet over at stifte bekendskab med gærflagerne. Jeg bruger dem når jeg laver pizza, lasagne, tærte, pasta olign - altså magarine eller olie, mel, soyadrik, muskatnød, gærflager, peber og evt salt, men husk at gærflagerne er salte.