Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Pizza med ost

Vegansk

Biks en dej sammen af lidt gær, vand, lidt sukker, lidt salt og mel. Stil dejen til hævning et lunt sted.

Lav en lækker tomatsovs af en dåse hakkede tomater, løg, hvidløg, balsilikum, timian, salt og peber. Tilsæt evt. nogle udskårne champignoner. Sovsen skal koge godt ind, så der ikke er så meget væske tilbage.

Tilbered fyld.
f.eks. Aubergine, tomat, oliven, artiskok osv.

Bred dejen ud på en bradepande og put tomatsovsen og fyldet på. Bag pizzaen i ca 20 min. ved 200 grader.

Så til osten, som laves 5 min. før pizzaen er færdigbagt.
25 g plantemargarine smeltes og der tilsættes 2 spsk mel. pisk melet godt ud i det smeltede margarine og tilsæt 4 dl soyadrik. Kryder med salt, peber og en lille smule muskatnød (evt. lidt sukker). Det hele koges op til en tyk, cremet masse.

Når pizzaen er færdig drysses osten på pizzaen med et piskeris, så det kommer til at ligne ostestrimler.

Og velbekomme :)


Bedømmelse: 7 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af mailis

Ingredienser:

Gær
Vand
Mel
En dåse hakkede tomater
Løg
Hvidløg
champignoner
Aubergine
Tomat
Oliven
Artiskok
Plantemargaring
Soyadrik
Salt, peber, sukker, balsilikum, timian, muskatnød (evt. lidt sukker)
 
Se flere opskrifter på Andet

Alle opskrifter af mailis:



Pizza med ost




Kommentarer

Kat
9 år siden

Man kunne også putte gærflager i ostesaucen. Det ville sikkert smage godt :)
Sidney
9 år siden

hmm så skal man jo til at finde gærflager:P
mailis
9 år siden

Ja, det kunne man sagtens. Det skal da lige prøves :)
Ost
8 år siden

Sojadrik=sojamælk? Ehm, er ny inden for sojavidenskaben :$
Warzywo
8 år siden

Jeps, det er sojamælk.
Madammen
8 år siden

Kan kun anbefale gærflagerne! - Både som topping (parmesanost erstatning) og som fyld i becemelsovs der så bliver til vegansk ost efter en tur i ovnen :)
Da jeg kvittede osten var jeg noget lettet over at stifte bekendskab med gærflagerne. Jeg bruger dem når jeg laver pizza, lasagne, tærte, pasta olign - altså magarine eller olie, mel, soyadrik, muskatnød, gærflager, peber og evt salt, men husk at gærflagerne er salte.