Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Græskarsuppe

Græskarsuppe

Vegansk

Halver græskarret og skrab kernerne ud. Det er nemmest at skære hele græskarret i både, fjerne skrællen med en kniv og så skære kødet i tern.
Græskar, æble, løg, hvidløg, peanuts og timian steget i en gryde med olien - det skal ikke tage farve, bare steges let.
Tilsæt karry og lad det riste med i kort tid.
Tilsæt juice og vand og lad suppen simre til alt er mørt - omkring 20 minutter.
Blend suppen og smag til med citronsaften og salt/peber/chili.
Personligt synes jeg at chili og peber komplimenterer græskarret godt og krydrer den derfor rigeligt.

Hvis man har lyst, kan man også tilsætte 25 g. skrællet frisk ingefær i tern.

Husk at lægge et viskestykke hen over blenderen, da låget godt kan løfte sig - taler af erfaring ;)

Kernerne kan man skylle og lægge til tørre på et viskestykke. Dagen derpå kan man riste dem på panden med olie og en omgang salt.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Maj :)

Ingredienser:

(ca. 4 personer)

1 kg. græskar (eller hokaido)
1 æble i tern
3 spsk olivenolie
1 dl saltede peanuts
2½ dl appelsinjuice
7½ dl vand
1 spsk timian
2 løg i tern
2 fed hvidløg i skiver
1 spsk stærk karry
2 spsk citronsaft
salt/peber/chili efter lyst

evt. 25 g. skrællet frisk ingefær i tern
 
Se flere opskrifter på Supper

Alle opskrifter af Maj :):



Chili sin carne