Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Dadelguf

Dadelguf

Vegansk

Dadelmos kan som oftest fåes hos etniske købmænd.

Jeg foretrækker, at skære dadelmosen (selvom det hedder mos, har det en hård konsistens) i tern - jo mindre, jo bedre. Det hele skal "bare" blandes sammen.

Jeg plejer at starte med at mose det sammen i en skål og så hælde det ud på køkkenbordet. Her gennemælter jeg det og bruger varmen fra mine hænder. Det er ret hårdt at ælte sammen, men det er det værd.

Det mases ned i en lav skål eller form. Det skal i fryseren og kan serveres direkte herfra. Når det er blevet koldt, kan man skære det i tern og servere det :)

Minder i smagen meget om Snickers.


Bedømmelse: 9 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af Maj :)

Ingredienser:

500 g. dadelmos
300 g. peanutbutter
2 håndfulde hakkede cashewnødder
4 spsk kakaopulver
1½ tsk vanilie
1 spsk kokosolie

 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af Maj :):



Chili sin carne




Kommentarer

Knoldselleri
9 år siden

Hvis det er så hårdt - Har det lagt hos grønthandleren for længe...!
Maj :)
9 år siden

Hmm. Okay, det kan jeg selvfølgelig ikke afvise. Det hedder dog ikke mos på pakken, men hakkede dadler - nærmest en hård puré. Min kollega, som jeg har opskriften fra, har lavet det en hel del gange og hendes er også meget hårdt. Men vil da kigge efter en ekstra gang hos grønthandleren næste gang :)
Malkavia
9 år siden

Jeg lavede det lige i går, og jeg kunne sagtens ælte ingredienserne sammen i en lille skål, ikke på bordet. Så hård var min dadelmos alligevel ikke, at jeg behøvede at skære den i mindre stykker....
Sidney
9 år siden

malkavia den skulle jo også helst lige være kommet op af fryseren;)
Karat
8 år siden

Mums! Jeg har lige lavet det - havde dog ikke dadelmos, så jeg brugte smørbart figenpålæg, og det gik rigtig fint :D Jeg overvejer dog, om jeg burde have stemt mindre end de 10 chilier, pga afhængighedsfaren ;)
NyVeggi
4 år siden

Hvordan skal det opbevares? I fryseren?
Og hvor længe kan det opbevares? :)