Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Speltboller

Speltboller

Vegansk

Gær, agave sirup og vand udblødes i en skål.
Tilsæt spelt- og hvedemel og rør det godt sammen - stilles i stuetemperatur i 3 timer.
Efter de 3 timer tilsættes salt og olie.
Tilføj hvedemel indtil dejen er æltet godt sammen og ikke klistrer for meget.

Stil dejen til koldhævning i en skål i køleskabet natten over.

Lav dejen til boller og pensel dem med olie og evt. krydderier.
Bages i ovnen ved ca. 220 grader indtil de er brune - de får en meget sprøg og tyk skorpe.



Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Maj :)

Ingredienser:

12½ g gær
1 spsk agave sirup
300 g speltmel
200 g hvedemel
6 dl lunken vand
2 tsk salt
4 spsk olie

Olie til pensling

Dejen kan spices op med krydderier, fx. paprika i dejen og selt ovenpå.
 
Se flere opskrifter på Brød

Alle opskrifter af Maj :):



Chili sin carne