
Speltboller
Vegansk
Gær, agave sirup og vand udblødes i en skål.Tilsæt spelt- og hvedemel og rør det godt sammen - stilles i stuetemperatur i 3 timer.
Efter de 3 timer tilsættes salt og olie.
Tilføj hvedemel indtil dejen er æltet godt sammen og ikke klistrer for meget.
Stil dejen til koldhævning i en skål i køleskabet natten over.
Lav dejen til boller og pensel dem med olie og evt. krydderier.
Bages i ovnen ved ca. 220 grader indtil de er brune - de får en meget sprøg og tyk skorpe.
Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.
Skrevet af Maj :)
1 spsk agave sirup
300 g speltmel
200 g hvedemel
6 dl lunken vand
2 tsk salt
4 spsk olie
Olie til pensling
Dejen kan spices op med krydderier, fx. paprika i dejen og selt ovenpå.
Skrevet af Maj :)
Ingredienser:
12½ g gær1 spsk agave sirup
300 g speltmel
200 g hvedemel
6 dl lunken vand
2 tsk salt
4 spsk olie
Olie til pensling
Dejen kan spices op med krydderier, fx. paprika i dejen og selt ovenpå.