
Dahl, indisk linsegryde
Vegansk
Varm olien op og sautér (steg kort tid ved høj varme) hvidløg, chili og krydderier. Tilsæt løg og steg til det bliver brunt.Tilsæt linser, vand, boullionterning og sukker. Kog indtil blandingen bliver grødagtig (ca. 20-30 min).
Ibland tomatpuré og smag til med salt og peber efter behov.
Kan bl.a. serveres med ris.
P.s. smager VIRKELIGT godt

Bedømmelse: 10 / 10 på 25 stemmer.
Skrevet af Maj :)
2 pressede fed hvidløg
2 tsk gurkemeje
1 chili, finthakket
2 tsk koriander
1 tsk spidskommen
2 mellemstore løg
200 g. røde linser
7 dl vand
1 boullionterning
1 dåse tomatpuré
½ tsk sukker (eller efter smag)
salt og peber
Skrevet af Maj :)
Ingredienser:
olie til at stege i2 pressede fed hvidløg
2 tsk gurkemeje
1 chili, finthakket
2 tsk koriander
1 tsk spidskommen
2 mellemstore løg
200 g. røde linser
7 dl vand
1 boullionterning
1 dåse tomatpuré
½ tsk sukker (eller efter smag)
salt og peber
Kommentarer
Sidney
12 år siden
12 år siden
smager meget fint (: ty ^^
Turtley
12 år siden
12 år siden
Smager dejligt.
Thank yuuuu (:
njk
12 år siden
12 år siden
I love it!
CecilieLove
12 år siden
12 år siden
Mmmmh... Smager dejligt (:
Montauk
12 år siden
12 år siden
Ærgeligt jeg ikke så den her opskrift inden jeg lavede mad tidligere.
Den skal helt klart prøves i morgen!
Maj :)
12 år siden
12 år siden
Montauk: du skal helt sikkert prøve den. Hos mig er det en lækker og billig klassiker. OBS: den her portion er stor! Så der er nok til to, eller til frokosten på arbejdet dagen efter

Eadgyth
11 år siden
11 år siden
Lavede denne ret til aftensmad idag - tilsatte dog 1 rød peberfrugt samt cayennepeber og brugte kun ½ dåse tomatpuré. Det smagte sindsygt godt!!

Warzywo
11 år siden
11 år siden
Nem og simpel! Har man noget til overs smager det faktisk rigtig godt på rugbrød dagen efter. 10 chilier herfra!
Nisa
11 år siden
11 år siden
Nam nam nam



Soley
11 år siden
11 år siden
Smager fantastisk:)
Vesterbro
11 år siden
11 år siden
Virkelig lækkert. Brugte samme mængde krydderier til 140 gr linser - smagte rigtig godt!
John
11 år siden
11 år siden
Fik den af Nisa i går. Virkeligt lækker

Maj :)
11 år siden
11 år siden
Sikke sød Nisa er

John
11 år siden
11 år siden
Og nu laver jeg den selv for anden gang

Tips til pædagogiske opskrifter til kulinariske analfabeter:
1) Jeg har aldrig hørt ordet "sautér" før. Du kalder det at "stege" fra nu af, og jeg siger "absolut bud" snarere end "kategorisk imperativ". Deal?

2) Der står heller ikke hvor meget salt, peber og sukker (som SKAL med!

3) Chilien er udeladt fra rækkefølgen i tilberedningen. Jeg glemte den første gang.
John
11 år siden
11 år siden
Og nu laver jeg den selv for anden gang

Tips til pædagogiske opskrifter til kulinariske analfabeter:
1) Jeg har aldrig hørt ordet "sautér" før. Du kalder det at "stege" fra nu af, og jeg siger "absolut bud" snarere end "kategorisk imperativ". Deal?

2) Der står heller ikke hvor meget salt, peber og sukker (som SKAL med!

3) Chilien er udeladt fra rækkefølgen i tilberedningen. Jeg glemte den første gang.
Maj :)
11 år siden
11 år siden
Høhø, jeg tilføjer chilien, men holder fast i at det heddder at sautere, hvilket betyder at man steger det til det har fået en let farve ved middel eller høj temperatur. Sukkermængden står da på


Remix
11 år siden
11 år siden
Jeg lavede den i går. Super opskrift!
Maj :)
11 år siden
11 år siden
Godt at høre Remix

stephaniem
10 år siden
10 år siden
Nemt og dejligt!
Ongsoonduk
10 år siden
10 år siden
Nogle der kan fortælle mig, hvor mange personer den er gældende for ca!?
Tak:-)
Mrs Darling
10 år siden
10 år siden
når man søger på daal opskrift er dette nr 1 på google SEJT!
Maj :)
10 år siden
10 år siden
Sejt Mrs Darling


Gjeding
9 år siden
9 år siden
har lavet det her til aften og nøj det smagte godt! skal bestemt have den igen

tilføjede lidt kikærter da jeg havde noen i overskud og det kan bestemt også spises

trinemad
9 år siden
9 år siden
I opskriften står der en dåse tomatpuré. Men der et to størrelse dåser, den ene 140 g, den anden nok omkring det halve. Hvilken størrelse anbefaler du?
reje07
9 år siden
9 år siden
Let og lækker opskrift

Billie
8 år siden
8 år siden
Denne opskrift er nu en "keeper" hos mig - den smagte sindsygt godt. Jeg brugte kokosolie til at stege i og det gav et godt resultat.
jeanettemadsen
8 år siden
8 år siden
Virkelig skøn opskrift. Et lille fif. Jeg sparer på fedt og olie, hvor jeg kan. Så istedet for at bruge bouillon, blender jeg 1/4 pose frosne suppeurter, og tilsætter retten samtidig med vandet. Det gør daal'en mere fyldig og en smule sundere.