
Pirogger
Vegansk
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og mel. Ælt dejen igennem og lad den hæve under et viskestykke i en halv times tid.Bland tomatpuré og hakkede tomater sammen med krydderier i en skål.
Skær grøntsagerne i passende stykker og steg dem på panden i soya og sambal oelek.
Rul dejen ud på bordet og brug evt. en lille tallerken til at skære efter. Man kan også bare dele dejen op i "boller" og rulle dem flade.
Smør cirklerne/piroggerne med tomatsovsen og fyld grøntsager i den ene halvdel. Træk den anden halvdel hen over og luk piroggen ved at stikke siderne sammen med en gaffel.
Pensles med olie og krydderes med fx. oregano og salt. Husk at stikke lufthuller i dejen med en gaffel.
Bages indtil de ser færdige ud - til dejen er sprød udenpå

Bedømmelse: 9 / 10 på 5 stemmer.
Skrevet af Maj :)
50 g gær
6 dl lunkent vand
1 tsk salt
12 dl hvedemel
4 dl grahamsmel
Tomatsovs til at smøre med:
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
krydderier efter lyst
Fyld:
jordskokker
gulerødder
pastinak
persillerod
broccoli
Krydderes med soya og sambal oelek.
Pensles med olie og krydderes med fx. oregano og salt.
Skrevet af Maj :)
Ingredienser:
Dej (10-14 stk):50 g gær
6 dl lunkent vand
1 tsk salt
12 dl hvedemel
4 dl grahamsmel
Tomatsovs til at smøre med:
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
krydderier efter lyst
Fyld:
jordskokker
gulerødder
pastinak
persillerod
broccoli
Krydderes med soya og sambal oelek.
Pensles med olie og krydderes med fx. oregano og salt.
Kommentarer
ProVeganSocieties
12 år siden
12 år siden
det ser for nice ud du

Hippieungen
12 år siden
12 år siden
Omg, det skal prøves

Lux
12 år siden
12 år siden
Det ser godt ud!
Ost
12 år siden
12 år siden
Nom nom nom! Bagte dem i går! KÆMPE SUCCES! Selv den kødædende familie elskede dem

josefinekml
8 år siden
8 år siden
Jeg har lige lavet dem her, og de blev SÅ lækre. Normalt undgår jeg at bage, fordi alt hvad jeg bager har det med at blive hårdt som sten, men det her var virkelig nemt!
Kappa
8 år siden
8 år siden
Fyldet fik jeg ikke lavet fuldstændigt efter opskriften, men det var en fantastisk oplevelse, så det skal helt sikkert prøves igen!

Nina Pedersen
8 år siden
8 år siden
Hej Maj, hvad er årsagen til at du ikke blander tomatfyld med det øvrige fyld? Jeg er i gang med at lave dem (gær-i-vand-stadiet), men undrede mig bare over denne adskillelse :-)