Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Kransekage

Kransekage

Vegansk

Kransekage:

Én stor kage af stablede ringe, hjerter osv. eller op til 50 små.

Ingredienser:
• 500 g ren rå marcipan.
• 100 g silke tofu eller 100 g blendet almindelig neutral tofu (kan i nødstilfælde udelades).
• 100 g hvidt sukker eller lyst rørsukker.

• Flormelis til udrulning og formning.
• Ca. 60 g vegansk chokolade til kagernes bund, f.eks. rigtig mørk chokolade.
• Ca. 200 g flormelis og koldt postevand til glasur (tilsæt evt. 1-2 tsk. færdigblandet No Egg for mere glans og fasthed, følg anvisningen på pakken). Ønskes en anden farve end hvid kan vegansk frugtfarve eller et dryp rødbedesaft (ikke fra syltede rødbeder!) anbefales.

Fremgangsmåde:
• Tænd ovnen på 250 grader celsius.
• Ælt dejen sammen med hænderne eller en elpisker med dejkroge.
• Form kransekagemassen i den ønskede form – f.eks. cirkler eller andre former i varierende størrelser til stabling, lange stykker eller fladtrykte kugler (disse kan f.eks. pyntes med nødder).
• Bag kagerne 4-8 minutter på midterste ovnribbe. Bagetiden varierer meget efter stykkernes størrelse, så hold godt øje og tag kagerne ud når de er en anelse gyldne.
• Afkøl kagerne.
• Smelt chokoladen i mikrobølgeovn eller vandbad (bræk chokoladen i små stykker og put dem i en lille gryde eller gammeldags smørsmelter, sæt dette i en større gryde med vand og varm det hele forsigtigt op til chokoladen er smeltet) og pensel kagernes bunde. Lad chokoladen størkne – stil dem evt. kort i fryseren eller køleskabet.
• Bland flormelis, vand og evt. No Egg. Put glasuren i en plasticpose og klip et lille hul i hjørnet. Dekorér kagerne. Saml evt. ringene etc. når glasuren er tør.

Note:
Jeg må med stor irratation lægge dette foto op. Det er af en kransekage jeg biksede sammen på ½ time med det formål, at illustrere opskriften. Det originale foto af nytårs festfyrværkeriet af en tøset kransekage med pink roser og lyserød glasur er desværre ikke til at finde (læs: nogen tog ikke back up da hun geninstalerede sin computer...).

Enjoy! :D


Bedømmelse: 9 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af DiDi

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik


Kommentarer

Cellie
8 år siden

TAK :) - Har tænkt på hvad der skulle erstatte kransekagen til nytår :D
Mrs Darling
8 år siden

kan man lave dem et par dage før, eller blir de tørre?
mailis
8 år siden

Iiih hvor ser det godt ud. Det var lige sådan en opskrift jeg stod og manglede :) Tak for det.
Cellie
8 år siden

Mrs Darling - jeg har ikke prøvet denne opskrift endnu, men med en "rigtig" kransekage, skal den jo helst fryses ned og så tøes op og pyntes et par timer før servering :) Det gjorde jeg i hvert fald med dem til min brors konfirmation og min mor og papfars bryllup, og de blev gode. Men om det har noget med æggene at gøre, kan jeg ikke sige :)
DiDi
8 år siden

Ville netop have opskriften ud inden nytår. :) Mon jeg lige skulle finde tid til mine vanilliekranse også...

Jep, den kan godt holde sig et par dage. Frys den evt. ned som Cellie skriver, eller opbevar den i en tæt plastikpose i køleskabet. Det handler om at holde den moist og næsten ikke bage den. Selv efter 10 dage var denne spiselig - endda fin - og da det nærmest kun er sukker, kan den vel holde sig indtil man selv skammer sig... eller øh... :)
DiDi
8 år siden

PS:

Æg eller tofu gør kagen moist, hvis det udelades kan den let blive hård og tør. Personligt kan jeg overhovedet ikke smage forskel på, om der er æg eller tofu i - så hvorfor ikke skåne hønsene. Tror lige jeg kender nogen der får en kage i julegave... :) It's the season...
OliverH
8 år siden

Der var en der lige reddede nytåret der.
Oy <3
8 år siden

Genialt!!! Skal jeg lave til nytår da! :D
Mrs Darling
8 år siden

super tak for svar, tror jeg laver den dagen før nytår :) kh Anja
Linse
8 år siden

helsekosten i Esbjerg har aldrig hørt om silketofu! det går vel nok med den almindelige så...
DiDi
8 år siden

@Linse: Almindelig tofu blendet med vand, kan godt konsistensmæssigt komme i nærheden af silketofu (som bare er en anden opskrift på tofu, der har en mere ægge-agtig konsistens). I nødstilfælde kan æggeerstaningen udelades, men det bliver ikke helt det samme - lidt tørrere.

Har overvejet pensling med hørfrøskum, men aldrig prøvet det. Normalt ville man evt. pensle overfladen med æg for at få den glat og fin...
Linse
7 år siden

man behøver ikke putte tofu i. Man kan bare ælte marcipanen med flormelis og lidt vand. Giver en god konsistens.
Pernille88
7 år siden

LÆKKERT! Det skal helt sikkert prøves i år, dog uden tofu da jeg ikke kan tåle det pga. medicin. Godt nytår alle sammen.
Taabis
7 år siden

Bumbum... jeg prøvede opskriften i aftes, fulgte den slavisk (3 ingredienser, burde være til at overskue), men dejen var meget våd og næsten umulig at forme. Det lykkedes til sidst, men det hele smeltede alligevel ud i ovnen, og fyldte hele bradepanden. Har skåret det i firkanter, proppet glasur på, og stablet dem til et (meget skævt) småkage-tårn, og de smager lækkert, så mon ikke det bliver nytår alligevel :-). Men er i tvivl om hvad jeg gjorde forkert?