Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Mandelsmør

Vegansk

Så fandt jeg endelig ud af, hvordan man laver mandelsmør! Eftersom jeg endnu ikke har kunnet finde det i Danmark (og efter sigende skulle det være ekstremt dyrt, hvis man skulle gå hen og finde det i en specialforretning), har jeg altid købt det med hjem fra USA, men det bliver bare spist så hurtigt.

Varm ovnen op til 150 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
Fordel mandlerne på pladen og put dem ind i ovnen. Rist dem i 20 min., mens du ca. hvert 5. minut roder lidt rundt i dem, så de bliver jævnt ristet.
Tag mandlerne ud af ovnen og lad dem køle så meget af, at du kan placere din hånd på dem uden at brænde dig (svarer vel til ca. 35-40 grader).
Put mandlerne i en god, kraftig foodprocessor (jeg brugte den, der hører til en stavblender - kan anbefales!) og mal det til grovt mel. Tilsæt olien og saltet og blend videre, indtil den rette, cremede konsistens opnås.
Det tager sin tid, så lad den stakkels stavblender holde nogle pauser en gang imellem, så den ikke brænder sammen ;)
Efter 5-10 min. blenden burde massen være helt perfekt!

Voilà! Bon appetit!
Smøres på brød, bruges som dip, whatever - det er super nemt og lækkert!


Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af josephine

Ingredienser:

250 g hele mandler
1-2 spsk. olie (jeg brugte olivenolie)
evt. salt efter smag og behag
 
Se flere opskrifter på Pålæg