Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Klidmosters Fuldkornspizzasnegle m. Grønkål

Klidmosters Fuldkornspizzasnegle m. Grønkål

Vegansk

Måske ideen om pizzasnegle med grønkål freaker dig ud – Men give it a go ;)

Bland salt med melet. Opløs gæren i vandet, tilsæt olie og gradvist mel – ælt et godt stykke tid (tilføj evt. mere vand hvis for tør) og stil til hævning et lunt sted en god times tid.

Mens din dej hæver, kan du bruge tiden på at drikke kaffe og tjekke VegKon – eller du kan lave fyldet.

Tø grønkålen op i en gryde (eller gør det på forhånd, hvis du tænker længere end jeg), tilsæt resten af ingredienserne og smag til med krydderier of choice. Det er vigtigt at saucen ikke er for tynd, da den ellers vil løbe ud, når du ruller dejen sammen (!), samt at huske på, at hvis fyldet ikke smager af noget, vil dine pizzasnegle gøre det samme.

Når dejen har hævet...
Rul dejen tyndt ud til en firkant, smør fyldet på i et jævnt lag (efterlad en cm. uden fyld i kanten) og rul sammen. Skær i godt tykke skiver, pres flade på en bageplade, drys evt. med krydderurter, pensel med olivenolie, eller hvad du føler for.

Sæt i ovnen ved 200 grader, til gyldne (ca. 15-20 min.)

Overskydende fyld og dej kan laves til pirogger :O)

Og åndskyld dårligt billede - Det var mørkt og mit kamera kunne være mere fancy...


Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Tamaswini

Ingredienser:

Dej:
500 gr. fuldkornsmel
3 dl lunken vand
50 gr gær
3-4 spsk. olivenolie
Salt

Fyld (lavet på slum):
500 gr. grønkål fra frost
Pinjekerner (en halv pose ca. - blendet kort)
Soltørrede tomater (hakket fint)
Oliven (hakket fint)
Soyafløde (en halv brik ca.)
Solsikkekerner (blendet m. vegetabilsk mælk, til tyk masse)

Krydderier efter eget valg. Jeg brugte hvidløgspulver, salt, peber, muskatnød.

Kunne forestille mig at gærflager og røget paprika osse kunne være nice i..
 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider

Alle opskrifter af Tamaswini:



Wannabe-soyayoghurt




Kommentarer

AJ
8 år siden

Det var dog en genial opskrift! Jeg har ikke prøvet den, men vil alligevel gerne give karakter for originalitet i retten og underholdningsværdi i opskriften. :) Chilier kommer når jeg har smagt på sagerne.
Eline
8 år siden

He he he Tama, synes det er ret sjovt at du har videreudviklet mine spinat-snegle og taget et billedet på en tallerken i samme stil :) Jeg skal helt sikkert prøve at lave nogen med grønkål og kerne fyld. Rigtigt god ide med pinje- og solsikkekerne i blandingen! Mmmmm.....
mumitrold
8 år siden

ser gode ud!!!!! *savle*
Teis
8 år siden

jeg må ærlig talt sige det lyder lidt underligt. men det lyder interssant.
Tamaswini
8 år siden

AJ @ *bukker og nejer* tak så meget :O)

Eline @ Havde slet ikke set, at jeg havde taget et billede næsten magen til dit hehe..

Teis @ Well, måske det lyder underligt, men don't mock it 'till you've tried it ;)
Knoldselleri
7 år siden

<3 Grønkål!!!
klw86
7 år siden

De ser bare SÅ lækre ud disse pizza snegle, dem må jeg virkelig prøve en dag... Nu er jeg også ret så vild med grønkål.
Kat~
5 år siden

NØJS hvor er de gode! Havde ikke lige noget grønkål, så jeg brugte spinat istedet og gærflager, de blev virkelig gode...av min mave ;)