Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Grønkål-Piroqs

Grønkål-Piroqs

Vegansk

Brøddelen laves som normal bolledej... hæver ca 30 min... Man kan godt sparer olien væk, men så bliver det bare væsentligt svære at rulle ud og håndetere - lidt af et klistershow...

fyldet svitses på en pande til en god del af vædsken fra svampene er forsvundet... tilsæt til sidst en lillebitte smule plantefløde...

Dejen rulles i ud i dessert-tallerken strørrelse og 2-3 spsk på midten og saml enderne og tryk dem godt sammen med en gaffel (hvis man altså ikke har et piroq-jern)

Bages på 180 grader i ca 20 min


Bedømmelse: 9 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af PollyPunk Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

Brød:
300 g Grahamsmel
300 g Hvedemel
20 g gær
400 ml lunken vand
½ dl olie
Lidt salt

--
Fyld:
300 g hakket grønkål
2 gode hånd fulde svampe
1 lille hakket løg
1 lille sjat plantefløde
Peber
1½ bullionterning
lidt spidskommen
hvidløg
 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider


Kommentarer

Tamaswini
13 år siden

Har smagt :O)
Kat
13 år siden

Hvor mange pirogger bliver der? Sådan ca.
PollyPunk
13 år siden

Den er svær, det komme jo lidt an på hvor tynd man ruller dejen og størrelsen...
Af 2 kg mel plejer jeg ca at få 80-100... Så et godt bud er vel +/-20 stk
GreenEnergy
12 år siden

smagte godt men lidt tørre, måske man kunne komme lidt hakkedetomater i!
PollyPunk
12 år siden

Måske har du bagt dem for længe?

Men problemet med ekstra væde i fyldet kan være at det bare løber ud på bagepladen eller brødet bliver vådt når man gemmer dem.

Jeg har puttet nogle tern af kogte kartofler i med rigtig lækkert resultat.

De er meget anvendelige som madbrød til feks suppe-