Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Grønkål-Piroqs

Grønkål-Piroqs

Vegansk

Brøddelen laves som normal bolledej... hæver ca 30 min... Man kan godt sparer olien væk, men så bliver det bare væsentligt svære at rulle ud og håndetere - lidt af et klistershow...

fyldet svitses på en pande til en god del af vædsken fra svampene er forsvundet... tilsæt til sidst en lillebitte smule plantefløde...

Dejen rulles i ud i dessert-tallerken strørrelse og 2-3 spsk på midten og saml enderne og tryk dem godt sammen med en gaffel (hvis man altså ikke har et piroq-jern)

Bages på 180 grader i ca 20 min


Bedømmelse: 9 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af Knoldselleri Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

Brød:
300 g Grahamsmel
300 g Hvedemel
20 g gær
400 ml lunken vand
½ dl olie
Lidt salt

--
Fyld:
300 g hakket grønkål
2 gode hånd fulde svampe
1 lille hakket løg
1 lille sjat plantefløde
Peber
1½ bullionterning
lidt spidskommen
hvidløg
 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider


Kommentarer

Tamaswini
8 år siden

Har smagt :O)
Kat
8 år siden

Hvor mange pirogger bliver der? Sådan ca.
Knoldselleri
8 år siden

Den er svær, det komme jo lidt an på hvor tynd man ruller dejen og størrelsen...
Af 2 kg mel plejer jeg ca at få 80-100... Så et godt bud er vel +/-20 stk
GreenEnergy
7 år siden

smagte godt men lidt tørre, måske man kunne komme lidt hakkedetomater i!
Knoldselleri
7 år siden

Måske har du bagt dem for længe?

Men problemet med ekstra væde i fyldet kan være at det bare løber ud på bagepladen eller brødet bliver vådt når man gemmer dem.

Jeg har puttet nogle tern af kogte kartofler i med rigtig lækkert resultat.

De er meget anvendelige som madbrød til feks suppe-