Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Vegansk Risalamande

Vegansk Risalamande

Vegansk

Risengrød
Almindelige grødris
Salt
Kanelsukker
Margarine
Mælkeerstatning (soya virker bedst - brug soyamælk med vanilje hvis grøden er til risalamande)

Følg mikroovns-opskriften på posen/pakken. Brug en HØJ beholder da grøden meget let koger over. Af samme grund skal du holde øje med mikroovnen ofte, og huske at røre rundt - gerne hver 5. minut. Mælkeerstatninger har det med at fordampe hurtigere end komælk - derfor skal du tilføje nyt mælk i den første halve times tid, hvis grøden bliver for tyk.


Risalamande
Kold risengrød
Mandler
Sojadessert m. vanilje (se billede)
Vaniljestang
Kirsebærsauce (findes vegansk - gå på jagt i supermarkederne, helsekosten eller lav din egen)

Mandler smuttes, hakkes og tilføjes i risengrøden. Sojadessert tilføjes efter smag og behag. Vaniljekorn skæres ud og tilføjes. Sæt risalamanden i køleskabet i 2-? timer - og spis.

OBS: Nogle butikker sælger soyafløde på spraydåse - det er meget muligt at man let kan eksperimentere med det. Sojadesserten har dog en udemærket effekt der får risalamande-smagen frem.


Bedømmelse: 4 / 10 på 3 stemmer.

Skrevet af Mette

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Julemad


Kommentarer

Mette
12 år siden

Hej kit - det har jeg også skrevet i opskriften at man kan. Jeg har dog aldrig prøvet soyaflødeskum, så jeg kunne ikke lige sige om det ville være godt eller ej. Vanilje var allerede med i opskriften,
kviksen
12 år siden

Hej
Jeg prøvede så risalamande med både vegansk flødeskum og bagefter med sojadessert, og resultatet blev, at risalamande lavet på vegansk flødeskum kom til at smage som almindelig risalamande, mens min risalamande lavet på sojadessert efter min mening blev knap så vellykket, meget tung i det og nærmest lidt vammel.