Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Sushi

Sushi

Vegansk

Ris:
Skylles grundigt under den kolde hane, indtil vandet er klart. Koges i vand i 10 min. med låget på -. skal herefter tages af varmen og trække 15 min. under låg.
Varm eddiken op (fx. en hurtig tur i mikroovnen) og ibland sukker og salt indtil det er opløst. Dette hældes over risene og der røres forsigtigt rundt. Risene sættes i en skål til afkølning ved stuetemperatur med en fugtigt klæde over, så de ikke tørrer ud.

Skær fyldet i lange strimler.

Maki (den med tang yderst):
Læg en tangplade på rismåtten. Dyp dine hænder i vand med eddike i, så risene ikke klistrer til dig. Fordel risene i et tyndt lag på tangpladen, men lad den øverste 1½ cm. (længst væk fra dig) være fri. Læg herefter det ønskede fyld i en række nederst på pladen (ud mod dig selv). Så skal du faktisk bare rulle. Sørg for at rulle stramt - men der skal mindre til end man lige tror.

Inside-out rulle:
Læg ris på tangpladen og drys med sesamfrø. Vend derefter pladen på hovedet, så risene og frøene vender ned mod rullemåtten (denne er nu beklædt med husholdningsfilm). Put fyld i rullen og rul som før.

Når sushien skal skæres er det vigtigt at holde kniven våd (med vand og eddike), så risene ikke sidder fast på den.

Serveres med soya - og wasabi og ingefær hvis man er til det ;)



Bedømmelse: 10 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af Maj :)

Ingredienser:

Til 4 sultne mennesker:

6 dl. sushi-ris
7,5 dl. vand til at koge risene i
1 dl. risvineddike
1½ spsk sukker
1 spsk salt

Tang
Soya
Sesamfrø

Fyld: (nedenstående er blot forslag)
- peberfrugt
- gulerod
- avodaco (hæld citron over, så den ikke bliver brun)
- vandkastanjer
- bambusskud
- babymajs
- CaviArt (lavet på tang)

Rullemåtte
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af Maj :):



Chili sin carne