Indisk blomkål i krydret tomatsauce
Vegansk
Varm olien i en stor gryde ved medium varme. Når olien er blevet varm tilsættes ingefær, chili, sennepsfrø og spidskommen. Rist krydderierne let, tilsæt så blomkålsbuketterne, stødt koriander, gurkemeje og salt.Steg blomkålsbuketterne til de er let gyldne, pas på at krydderierne ikke brænder på.
Saften fra dåestomaterne hældes fra( kasseres elle bruges senere i en anden ret). Tomaterne skæres i grove stykker og røres retten. Sæt låg på gryden og sænk varmen.
Lad retten simre i 15-20 min. Rør evt af og til, så den ikke brænder på.
Når blomkålen er mør tages låget af, og væsken koges evt lidt ind.Lige før retten erveres drysses med garam masala og frisk hakket koriander.
Er supergod dagen efter i madpakken
Opskriften er (med få ændringer) fra The Art of Indian Vegetarian Cooking, af Yamuna Devi
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af Tommelise
2 -3 cm ingefær, revet groft
1-2 grønne chili uden frø, hakkes fint
½ tsk sorte sennepsfrø
1 tsk spidskommen
1 stort blomkål, delt i små buketter
1 spsk stødt koriander
½ tsk gurkemeje
1 tsk salt
1 dåse flåede hele tomater (450 g) eller 4 store tomater i skåret i både
1 tsk garam masala
3 spsk frisk hakket koriander eller persille (kan undlades)
Skrevet af Tommelise
Ingredienser:
3 -4 spsk olie2 -3 cm ingefær, revet groft
1-2 grønne chili uden frø, hakkes fint
½ tsk sorte sennepsfrø
1 tsk spidskommen
1 stort blomkål, delt i små buketter
1 spsk stødt koriander
½ tsk gurkemeje
1 tsk salt
1 dåse flåede hele tomater (450 g) eller 4 store tomater i skåret i både
1 tsk garam masala
3 spsk frisk hakket koriander eller persille (kan undlades)
Kommentarer
Klidmonsteret
13 år siden
13 år siden
Mmhh... Det ser rigtig lækkert ud...
AndreaMD
13 år siden
13 år siden
Det er en rigtig god opskrift ! Jeg serverede det som forresten på en lille bunke ris. Rigtig lækkert, velsmagende men mangler lidt ekstra krydderi