Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Seitan chorizo pølse

Seitan chorizo pølse

Vegansk

Giver 6 stk.

Bages i ovnen ved 200 grader i 40 min, og kan holde sig på køl i en uges tid.


De tørre ingredienser blandes i en skål (en glas ell porcelæn er bedst, da seitanen nemmere slipper siderne)

De våde ingredienser blandes og kommes i de tørre og dejen æltes i 3 min, hviler i 10 min og æltes igen i et par min.
Formes til 6 tykke pølser og rulles ind i staniol, hvor ender drejes, bages i 40 min.

De bliver ret stærke, og smager fint på rugbrød med agurk ell skives og steges ell man kan komme et par stykker af dem i en chili gryde med bønner, dåse tomater, ristet løg, massere af hvidløg og sød chili, oregano, spidskommen og majs, lidt som chili sin carne :D


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Katja Ivalu

Ingredienser:

1½ cup vand (varmt, jeg brugte kogende)
1 dåse tomat pure (4 spsk)
3 spsk kokosolie (ell oliven)
3 spsk eddike
1 spsk liquid smoke (kan undlades)
6 fed hvidløg (revet ell presset)
2 cup gluten (seitan mel)
lige knap en ½ cup kikærtemel
3 spsk gærflager
4 tsk røget paprika
2 tsk chili flager
3 tsk oregano
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 spansk rød peberfrugt (meget fint hakket)
2 tsk salt
½ tsk peber
 
Se flere opskrifter på Erstatninger


Kommentarer

JensD
6 år siden

Hej Ivalu - hvor er det sejt, at du laver sådan noget selv. :D
tino
6 år siden

hvad er seitan-mel? Er det noget man skal bestille hjem eller??
Kat
6 år siden

Tino: http://www.vegan-wonderland.de/catalog/bindemittel-c-142.html?osCsid=23ba753922cd15133c7afdd4035dc36f

Det kan bestilles relativt billigt her. Hvis du køber 5 kg, er der ca. nok til 10 kg seitan.
Kat
6 år siden

Tino: http://www.vegan-wonderland.de/catalog/bindemittel-c-142.html?osCsid=23ba753922cd15133c7afdd4035dc36f

Det kan bestilles relativt billigt her. Hvis du køber 5 kg, er der ca. nok til 10 kg seitan.
Kat
6 år siden

Tino: http://www.vegan-wonderland.de/catalog/bindemittel-c-142.html?osCsid=23ba753922cd15133c7afdd4035dc36f

Det kan bestilles relativt billigt her. Hvis du køber 5 kg, er der ca. nok til 10 kg seitan.
Katja Ivalu
5 år siden

Da jeg syndes gluten/seitan mel har en tendens til at blive lidt for tørt, er jeg i gang med at forædle opskriften.
Jeg vender tilbage når den er færdig :)
Banina
5 år siden

Hej, jeg prøvede at putte lidt tofu i (udfra en lignende opskrift fra PPK) - det giver en lidt vådere konsistens. Jeg puttede ca to store spiseskeer pr. 100 gr pøllemasse. Det er for meget og jeg vil prøve at halvere det næste gang. Desuden tænker jeg at nogle rå eller stegte svampe dels ville tilføre noget umami og dels være med til at holde på noget fugt. Det skal prøves. Jeg kan ikke anbefale at smide havregryn eller HUSK i, det blir de bare endnu tørrere af (suprise! - ved nærmere eftertanke...)

Vigtig detalje: vi brugte almindeligt økologisk pizzamel! Tipo 00 eller hvad det nu hedder. Det er en del nemmere at få fat i end det andet :)

Jeg kan desuden varmt anbefale at putte fennikelfrø i, som mange andre opskrifter bruger. Det smager virkelig overraskende pølseagtigt :D
Katja Ivalu
5 år siden

Hej Banina
Jeg har en fin opskrift på tofurkey, som jo netop indeholder tofu og seitanmel, den plejer at blive virkelig vellykket og saftig, så tænker lidt jeg ville gå ud fra den og så tilføje krydderierne ;)
Og du har helt ret i at havregryn, nok ikke er så godt deri.. Og seitan melet er jo også så ekstremt bindende , at det ikke har brug for mer binding!

Svampe er også en fin mulighed, ved ikke lige hvordan det smagsmæssigt passer i chili "pølse" men tænker det nok ville være smart hvis jeg lavede en basis opskrift, man så kan tilføje diverse krydderier, urter osv.
Nu jeg tænker over det, tror jeg faktisk tørret svampe ville være ret nice, da de jo giver endnu mere svampe smag

Og en rigtig god ide med fennikel frø, mener jeg har set det i nogen af de opskrifter jeg har haft søgt på.. Det er dog længe siden jeg har lavet chorizo pølse og jeg var vist løbet tør for fennikel frø på daværende tidspunkt :D

Generelt prøver jeg at ændre på gluten/seitan indholdet i diverse opskrifter, da min krop ikke er så meget for gluten.
Men jeg mener min tofurkey opskrift bruger halvt af hver (tofu/seitan)

Jeg har masser af seitan mel, så det er i hvert fald dejlig nemt, i stedet for alm mel, som svinder ind til en micro klump og alt det vaskevand, er mine hænder heller ikke så glade for ;)

Det er nemt at bestille fra VW og billigt!
Banina
5 år siden

Nej, det er desværre lidt af en gluten-bombe jo, så selvom det ikke er kød, er det absolut ikke med den største fornøjelse at jeg serverer det for min datter. Jeg glæder mig til at du får eksperimenteret dig frem til den perfekte vegge-pølle!

(jeg ved ikke om jeg fik skrevet det lidt uklart, men jeg skyllede ikke melet og lavede seitan først. Jeg brugte bare pizza-melet direkte fra posen - istedet for Seitanmel eller Vital Gluten - og puttede det i opskriften.
VerdensDejligste
4 år siden

Har I et overslag på, hvor meget det koster at lave en portion til de her 6 pølser? Det kunne være spændende og sjovt at prøve, og så er jeg lidt nysgerrig på prisen.